Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Csivita
Csivitagazdira talált2018-02-12
bekerült:2015-07-13
honnan:
faj:kutya
fajta:Csivava
ivar:szuka
született:2009-10-11
szín:beige-fehér
szőr típus:rövid
méret:kicsi
3 kg
leírás:Csivita 2009 októberében született, oltott, chipezett, szívféreg-negatív, ivartalanított csivava kislány.
Szaporítótól szabadított kutyus, akit élete első hat évében szülőgépnek használtak: a hasán hatalmas köldöksérv alakult ki ezért. Ivartalanításakor félő volt, hogy a sok császármetszési heg miatt súlyosan elvékonyodott hasfalát nem fogják tudni összevarrni. Volt egy bal oldali lágyéksérve is, ennek helyreállító műtétje is megtörtént már.
Csivita nagyon félt az embertől, az idegenektől még most is tart, bár ha valaki szimpatikus neki, akkor ott sündörög körülötte és talán hagyja magát még megsimogatni is.
A kutyatársaságot kedveli, kedvencei a kölyök- illetve növendék kutyák, valószínű saját kiskölykeivel élt, amíg azok eladásra nem kerültek. Mostanában kezdett csak nála nagyobb, felnőtt kutyákat is játékra hívni.
Mikor hozzánk került nem játszott. Minden dolog idegen volt neki, sok időbe telt, míg önfeledten élvezni kezdte az életet. Mostanra már szeret napozni, nagyokat (hozzá mérten persze) szaladgálni a kertben, ott megszaglászni mindent, málnát, epret, almát enni.
Az, hogy egy ember szeretgeti, teljesen ismeretlen volt számára, lefagyott a simogatástól,dédelgetéstől,kimeresztette a kis szemeit félelmében, de ez is megváltozott: kifejezetten élvezi, ha ideiglenes gazdija ölében üldögélhet és tévét nézhet vele. (persze, nem kéredzkedik fel, csak ott motoszkál az ember lába körül,és kéreti magát: az első pár felvevési kísérlettől elszalad,aztán,nagy kegyesen engedi magát megfogni.)
A lakást kulturáltan használja, nem rombol, szobatiszta, bár néha balesetek előfordulnak.
Nagy haspók, ezért vigyázni kell, hogy ne hízzon el,mert mindent szeret, és az elhízás gondolata maximálisan nem lenne tőle idegen!
A gyerekektől fél, ezért gyerek mellé nem fogadható örökbe!
Elsősorban olyan családot keresünk,ahol egyáltalán nem, vagy 4-5 óránál többet nem lenne egyedül, van másik, vele kb. egyméretű, kedves,barátságos kutya, akivel játszani tud, és akitől ellesheti a napi rutint. Leendő családjának empatikusnak és türelmesnek kell lennie vele, hiszen nekik kell tovább építeniük, az eddig kialakult bizalmat Csivitában.
Csivitáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com email címen.
www.állatésember.hu

hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com