Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Csirip
Csiripgazdira talált2015-06-30
bekerült:2015-04-19
honnan:tulajdonostól
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka
született:2014-03-01
szín:ordas
szőr típus:rövid
méret:kicsi-közepes
8 kg
leírás:Csirip 2014 márciusában született, kisközepes testű, kb. 8 kg-s keverék, ivartalanított szuka kutya, akit az Illatos útról hozott ki a volt gazdája, ám a megváltozott munkakörülményei miatt (túl sokat volt távol) Csirip nem bírta az egyedüllétet és a bezártságot, ezért a volt tulajdonos a segítségünket kérte.

A nevéből adódóan Csirip ideális komment-író lehetne egy közösségi portálon például, csak ő nem írni, hanem beszélni szeret. Most, hogy hozzánk került, vannak kutyatársak, akikkel nagyokat lehet játszani, rendszeresen sétáltatjuk, foglalkozunk vele, kinyílt a világ a számára, így aztán be nem áll a lepénylesője. Ez nem összetévesztendő azzal, amikor egy kutya ok nélkül ugat, Csirip ezt kizárólag okkal teszi. Játék közben nem csak ugat, hanem magyaráz, mormog, nyünnyög.

Természetesen, ha történés van (pl. idegen közelít) jelez, de ezt rászólása abbahagyja.

Csirip egy játékos, életvidám, pörgős, cserfes kamaszkutya, a korának és a habitusának megfelelő mozgásigénnyel, azaz a napi három pórázas séta számára kevés. Nagyon szeret futni, labdázni, de belekóstolt már az agility-akadályok "legyőzésébe" is.

Nagyon szereti a többi kutyát, bár egy kissé vehemensen játszik velük, hajlamos a dominanciára ilyenkor, de ezt csak akkor veti be, ha érzi, hogy ő győzhet (pl. kölykökkel, vagy nála kisebbekkel szemben), nála nagyobb testű/idősebb, felnőtt kutyáknál soha. Szobatiszta, és a többi kutyával való benti játék közbeni akaratlan "rombolást" (pl. véletlenül levernek valamit) leszámítva kultúr-lakáskutya.

Pórázon szépen sétál, bár eleinte húz, hiszen sietni kell, mindent meg kell nézni, szagolni. A nevére szépen hallgat, és rögtön lebeszélhető, illetve irányítható séta közben, pláne, ha megkapja érte a jutalmat, azaz a kaját.

Autóban is szépen utazik, leszámítva az első 10 percet, mert Csirip addig ficánkol, amíg meg nem találja azt a helyet, ahol a legmegfelelőbb az utazás. Lábnál a földön nem szeret utazni, mert onnan nem lát ki, de türelemmel és idővel ehhez is hozzászoktatható.

Csiripből teljes mértékben hiányzik az agresszió csírája is, az állatorvosi (tor-)túrákat zokszó nélkül tűrte, maximum hanggal adta a tudtunkra, ha valami kellemetlen volt a számára.

A bezártság miatti stresszt, amióta hozzánk került, nem tapasztaljuk, bár nálunk sosincs egyedül, hiszen mindig vannak kutya-szobatársak, a két séta közötti időszakot csendben, vagy a többiekkel játszva tölti.


Nagyobb gyerekek mellé is ideális társ lehet, de nem vetne meg egy hasonlóan pörgős kutyatársat sem.

Csirip ivartalanítva, oltva, külső-belső parazitamentesítve várja a sportos, sokat kiránduló érdeklődőket!

Csiripről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com

hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com