Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bizsu
Bizsugazdira talált2016-11-25
bekerült:2015-04-07
honnan:gazdája meghalt.
faj:kutya
fajta:keverék
ivar: iv.
született:2007-10-01
szín:tricolor
szőr típus:szálkás
méret:kicsi
7 kg
leírás:A marcona külső bűbájos lelket takar!- jeligére

Bizsu:
Bizsu kb. 2007-ben született, kistestű, kb. 7 kg-os oltott, chipezett, ivartalanított pincsi-drótszőrű tacskó keverék szuka kutya. Évekkel ezelőtt a Duna-parton, egy lámpaoszlophoz kikötve sorsára hagyta egy kétlábú, aki az ember nevet nem érdemli meg. Egy idős hölgy vette magához ám a sors nem volt kegyes: Bizsu elvesztette azt, aki számára szó szerint az életet jelentette, árván maradt. A gazdi meghalt.

Bár mindenkivel együttműködő és barátságos. Bizsut megviselte, hogy idegen emberek hozzák-viszik, Nem érti, mi történik, hol van Anyu. Nagyon ragaszkodott a régi gazdájához (mivel csak ketten voltak egymásnak), ezért az új gazdinak ki kell érdemelnie ragaszkodó szeretetét, de ha valakit megkedvel, akkor hízeleg neki, játékra hívja, és mindig vele akar lenni. Szófogadó, nagyon figyel arra, akivel van. Otthon lehet hagyni rövidebb időre, nem szedi szét a lakást, elfoglalja magát a játékaival, ám boldogsága végtelen, amikor a gazdi hazaérkezik. Bizsu számára fontos, hogy családjával érzelmi kapcsolatban éljen, és ezt kifejezhesse. Nagyon szeretetigényes, szereti ha foglalkoznak vele és játszanak, de a törődést meg is hálálja szeretetével, és a puszizáporral, amivel a szeretett lényt elhalmozza.
Kedveli a hosszú sétákat, a pórázon szépen, kulturáltan sétál, alkalmazkodva ahhoz, aki a póráz másik végén van: energikus, szereti a tempós, gyors sétákat és imád labdázni is, de ha a másiknak ez nem megy, azonnal átveszi a ritmusát.
Kíváncsi természetű, szereti felfedezni a dolgokat. Séta közben a nyugodt kutyákkal barátságos, főleg a kistestűekhez megy oda, ők érdeklik.
Kis étkű. Náluk szertartás volt, hisz az idős gazdi erre ráért, hogy falatkákkal, kézből etette, így Bizsu az ennivalót csak kézből fogadja el. Türelmet igénylő feladat lesz a leszoktatás, ám ideiglenes befogadója már megkezdte. Lehet hogy az új gazdinak is folytatnia kell.
Várja, aki meglátja benne a kincset – mert az -, a zordon külső ellenére hihetetlenül aranyos kislány. Szeretné, ha élete végéig hűségesen szerethetne valakit, aki ezt viszonozza is neki.
Bizsuról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon!
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157651645266446/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com