Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bogáta
Bogátagazdira talált2015-06-01
bekerült:2015-02-09
honnan:Kakucs
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2013-01-01
szín:fekete
szőr típus:rövid
méret:közepes
15 kg
leírás:Bogáta (Bogi) 2013 év elején született, ivartalanított, közepes testű keverék szuka kutya.
Ő az a "kis fekete", amire minden nőnek szüksége van, de természetesen férfiak mellett ugyanolyan elegáns. Bogi szőrén megcsillan a napfény, és ez nem költői túlzás! Álomszép bundája van, amit a szaknyelv "mélyfeketének" hívna, ha Bogit érdekelné a divat. A borostyánsárga szemei csak még különlegesebbé teszik a kinézetét.

Bogit és az akkor még csak pár hónapos kan kölykét az egyik önkéntesünk horgászta be az M0-és a 6-os út találkozásáról.

Valószínűleg több kölyke is lehetett, de ahogy és ahol éltek, nem csoda, ha sajnos csak egyikük maradt életben.

A karanténidőt családban töltötték, ahová szinte azonnal beilleszkedtek. Bogi mind a többi kutyával, mind pedig a cicákkal barátságos volt.

Emberekkel szemben egyáltalán nem domináns, gyorsan és könnyen tanul, és mivel állandóan éhes (mint minden normális kutya), jutalomfalattal gyönyörűen motiválható. Nem kellett szinte soha fegyelmezni, mert ha valamiért rászóltunk maximum kétszer, harmadjára sosem próbálta meg. Él-hal a foglalkozásért, a simogatásért, hirtelen kézmozdulatra azonban még összerezzen.

Ezzel szemben a kutyákkal való kapcsolata kiegyensúlyozottabb lett, ami azt jelenti, hogy Bogi most már mer véleményt nyilvánítani, és elkezdte nevelni a többi kutyát. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy agresszív , csupán azt, hogy leugatja a - szerinte - renitens, azaz valójában csak egymással játszó kutyákat, odacsíp nekik, rendezkedik, irányít, és kommentálja, ha nem az elképzelései szerint alakulnak a dolgok. Balhét sosem kezdeményez, igaz, játékot sem, így - bár jól kijön a többi kutyával - nincs szüksége a társaságukra, szívesebben lenne a gazdik egyke szeme fénye.

Nyugodt vérmérsékletű kutya, pórázon is szépen sétál. Közepes mozgásigénnyel rendelkezik, nem kell mellette hosszútávfutónak lenni, de a habitusának megfelelő foglalkozásról gondoskodni kell, ami számára az agymunka. Ha unatkozik, akkor keres elfoglaltságot magának, ami adott esetben egy kerítés megmászása, és a környék felfedezése. Boginak szüksége van arra, hogy ne csak testileg, agyilag is fáradt legyen. Erre jó megoldás lehet naponta egy-egy új trükk tanítása pl., vagy különböző elrejtett tárgyak keresése a lakásban.

Az étvágya remek, tipikus egykori utcakutyaként nem válogat, mindent szeret. Kezdetben védte az ételt a többi kutyától, ami szintén teljesen érthető, tekintve a múltját. Mostanra a kajaféltés elmúlt, de nem is adunk lehetőséget arra, hogy belemásszanak a másik fél tányérjába.

Bogáta várja azt, aki többé nem hagyja el, és aki képes meglátni benne a tehetséget, szépséget, ragaszkodást, és mérhetetlen kedvességet.


Bogiról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157648407199123/
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com