Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Babu
Babugazdira talált2015-09-19
bekerült:2015-01-09
honnan:gazdája leadta
faj:kutya
fajta:Havannai pincs
ivar:nőstény iv.
született:2007-07-02
szín:fehér
szőr típus:göndör
méret:kicsi
4 kg
leírás:Babu 2007. július 02-án született ivartalanított bischon havanese kislány.
Családja adta le, mert kertes házból lakásba költöztek és így sétáltatniuk kellett volna.

Babu rettentő helyes – és öntudatos - apróság. A legédesebb benne, hogy folyton magyaráz, ami nem tévesztendő össze az ugatással. Választékos nyelven, halkan mondja, hogy mit akar, közben kifejezően meregeti a szemeit az emberre, vagy éppen szurikáta-pózban mancsol, hogy figyeljenek oda rá. Nem túl szép, ám annál kifejezőbb jellemzés rá, hogy ő „interaktív-kutya”, azaz kérdezz-felek játékot játszik, közöl, kérdez, beszélget, és ez nála olyannyira létszükséglet, mint az oxigén. Az ugatás egész más kérdés. Abban legtöbbször hajthatatlan. Kérheted, ne ugasson, ő teli torokból ugat, és kész. Bár nagyon kedves, vannak olyanok, akiket elsőre nem szeret valamiért, és ebben a véleményében akkor megingathatatlan. Lehet akár közeli, naponta látott barát vagy szomszéd, meglátja a nyomorultat a saját felségterületén (és az ideiglenes befogadója otthon van), üvölt, mint az albán szamár (ami azért nem gátolja abban, hogy nem tetszése tárgyához vendégségbe menjen egyébként, ha Ő AKARJA, vagy a jutifalatot tonnára, ill. a felajánlott sétát elfogadja tőle.
Az ugatást ezért figyelembe kell venni, és panelbe nem mehet.
A kutyatársakkal barátságos, kedves, játékaikban részt vesz, és nem izmozik akkor, ha játék közben felborítják, meglökik, vagy éppen elveszik tőle a játékot. Konfliktuskerülő, megbízható.
Az ennivalóját viszont nem szereti, ha elveszik. Inkább ő a másét , ha lehet, és hagyja.
Bár kajaféltő, értelmes, kutyával viselkedni tudó (azaz nem még négykézláb mászó, hanem min. 5-6 éves gyerek mellé örökbefogadható, és a gyereknek – pont Babu interaktivitása miatt – hatalmas élmény lesz.
Babu igazából jobban húz az emberekhez mint a kutyákhoz, ha választhat – jól elvan ugyan a fajtársaival – az ember társaságát választja. Van, hogy a gazdihoz alszik, van hogy a saját ágyában, amilyen kedve van, de mindig közelk a szeretett emberhez.
Ő még alkalmas túratársnak is, rendkívül jó a kondija, és igazándiból bármilyen korosztályú gazdinak jó társa lehet, mehet gyerek mellé, három generációs családba.
Csak olyan jelentkezzen rá, aki szeret a kutyájával foglalkozni. Babunak ugyanis ez elengedhetetlen. Ideális lenne (és alkalmas is erre), ha a gazdi vihetné magával dolgozni, nem zavarná, elég annyi, hogy mellette legyen, vagy otthonról dolgozna.
Érdeklődni Baburól Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157647891253433/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com