Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Kedves
Kedvesgazdira talált2015-02-08
bekerült:2014-11-09
honnan:Országos Állatvédőrség Alapítványtól átvéve
faj:kutya
fajta:Biewer yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2012-12-01
szín:tricolor
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Kedves Velencéről került hozzánk.
Előélete? No lássuk az Állatvédőrség befogási jegyzőkönyvön szereplő megjegyzéseit:

"2014. 11.07-én a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ügyeletese értesített, hogy Kápolnásnyéken a 7. számú főúton egy kistestű eb van napok óta. A kutyában chipet nem találtunk, elhanyagot, nagyon sovány, hátsó lábai damillal voltak összekötve, fülét fájlalja. Küllancsokat (36 db) kiszedtük belőle, bolhaírtás megtörtént."

Kedves állapota is ennek megfelelő volt. Gyengeségénél, és alultápláltságánál (3,10 kg volt), és a benne lévő kullancsoktól lyme-fertőzést kapott, még nagyobb problémát jelentett az, amilyen szintén a lelkét összetörte mindaz, ami vele történt. Az, hogy kiszolgáltatva, lábai damillal összekötve feküdt NAPOKIG, állat-ember kényére-kedvére odavetve úgy, hogy senki nem segített neki.
Lyme-ja meggyógyult, 3 hónap antibiotikumos kezelés után a lelet negatív, a történteket azonban soha, semmi nem törölheti ki belőle, halványíthatja a legodaadóbb szeretet is csak legfeljebb.
A neve - Kedves - nem véletlen. Hihetetlenül fél, mégis szeretne szeretni, és hogy szeressék. Utóbbi azonban úgy indul, úgy tud csak kezdeményezni, hogy lefekszik: tégy velem, amit akarsz. Elmenekülhetne, de nem teszi. Megkövül, vagy titokban reméli, most nem az fog történni vele?
A kutyákkal szintén maximálin behódoló. "Ölj meg, csak gyorsan!" - és lekushad, láthatatlanná szeretné válni, mutatja a hasát. Szerencsétlenségére, a falkában, ahová bekerült, sok, már hosszabb ideje rehabilitálódó, domináns, nem régiben ivartalanított kannal került össze. Így inkább azt választotta: kivonja magát a forgalomból, a falkától elvonultan, a fürdőszobában pihen inkább.
Természetesen, fizikailag sincs topon még. Hiába nyerte vissza ideális súlyát, a három hónapig tartó antibiotikus kezelés - szemben azzal, hogy november 09-én került hozzánk, február 04-re lett csak oltható állapotú -, közérzete még nyilván nem az igazi. Hogy ereje, immunrendszere helyre álljon, ehhez idő kell még.
Sokat fejlődött ezzel együtt. Szobatiszta lett (valószínűleg szaporítóé lehetett, így "tudása" mint egy 10 hetes kölyöké), megismerte a lakást, annak bútorzatát, a füvet, az autókat, és még azoknál is rémségesebb nagy járműveket, és középszinten már pórázon is közlekedik.
Középszinten, mert a váratlan dolgoktól még megretten így nagyon kell rá figyelni sétáltatás közben.
Várja gazdáját, aki önbizalmát meggyógyítja, félelmeit, megszünteti, és megérteti vele: szereti és mostantól biztonságban van.
Kedvesről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com