Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Jana
Janagazdira talált2018-01-11
bekerült:2014-10-29
honnan:
faj:kutya
fajta:Törpe pincser kev.
ivar:szuka iv.
született:2014-06-01
szín:fekete-cser
szőr típus:rövid
méret:kicsi
7 kg
leírás:Jana kb. 2014. júniusában született, chipezett, oltott,ivartalanitott, törpe pintser keverék lány kutyus.
Testvérével, Ninettel egy üresen álló ház kertjébe rakta őket valaki. A szomszéd idős néni engedett be minket a kertjén keresztül, hogy ki tudjuk őket hozni.
Aki megszabadult tőlük, tudtán kívül a legjobbat tette a kölykökkel, hiszen három nap múlva kiderült, hogy Ninettnek parvovírusos bélgyulladása van, és így legalább orvoshoz jutott. Ninett betegsége miatt muszáj volt Janát testvérétől és a többiektől elkülöníteni, nehogy ő is megfertőződjön ezzel az általában halálos kimenetelű betegséggel, vagy a többieket megfertőzze, ha ő is hordozója a vírusnak. Az egyedüllétet nagyon nem szerette, sokat sírdogált. A kényszerű magánzárka után még jobban értékeli és igényli az embertársaságot,ezért olyan helyet keresünk számára, ahol keveset lenne egyedül.
Jana kedves, játékos, eleven, temperamentumos kutya.Alapvetően kijön a többi kutyával, de az fajta, aki megmondja a véleményét a másik kutyának, akkor is, ha az kétszer akkora vagy idősebb nála.Dominanciára hajlamos,ezért inkább egyedüli kutyának ajánljuk.
Az embereket szereti, bár nem ugrik elsőre az idegenek nyakába. Ha mozgás van a ház körül azt ugatással jelzi.
Jelenleg kertes házban él, a lakást kulturáltan használja, szobatiszta. Az éjszakákat végigalussza. Pórázon szépen sétál. Szereti a pocakját, de nem falánk.
Autóban szépen utazik.
Olyan gazdist keresünk Janának, aki aktív, szeret kirándulni, túrázni és őt is magával vinné, akinél családtagként szereti. Hasznos lenne számára a kutyaiskola, ez a szocializációja szempontjából fontos.
Nagyobb gyerek mellé is ajánljuk, aki tudja, hogy a kutya nem játékszer, tiszteletben tartja annak igényeit.
Elkötelezett egy kutyaéletre szóló gazdi jelentkezését várjuk. Jana már nagyon szeretne valaki egyszem, szeretett, szemefénye lenni :)
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157649867723752/
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com