Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Alex
Alexgazdira talált2014-10-09
bekerült:2014-05-25
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2012-01-01
szín:barna
szőr típus:rövid
méret:kicsi-közepes
13 kg
leírás:2012. év elején született, ivartalanított keverék kan kutya, veresegyházi kényszer-hobó volt hozzánk kerülése előtt. Kényszer, mert bár félt mindenkitől, mégis nagyon szeretett volna valakihez tartozni: biztonságos távolságból hastáncolt, csóvált az arra járóknak, hogy vigyék magukkal.
Alex egy mini-vizsla, vagy épp gólyalábú óriás tacskó (kinek hogy tetszik) külsővel rendelkező, igen mutatós, kisközepes testű tünemény, puha bundával, hosszú, selymes fülekkel. Körülbelül 13 kg.
Bekerülése után jó pár hétig nem kommunikált az emberekkel, rettenetesen csalódott volt, amiért úgy érezte, elhagyták: megmentője nem haza vitte, hanem hozzánk hozta. Ennek ellenére lehetett sétáltatni, simogatni, de Alex mindeközben úgy viselkedett, mintha ez egyfajta szükséges rossz lenne, megadóan tűrt, és igyekezett az emberrel való kontaktusokat a minimálisra csökkenteni. Nem bízott senkiben sem, félt. Csak amikor lopva figyeltük messziről, akkor láttuk, hogy a kutyák között feloldódott, vidám, játékos is tud lenni, amolyan igazi KUTYA.
Sokáig tartott, amíg elkezdett örülni az embernek, a simogatásnak és a jó szónak, de mostanra már, ha nem is azonnal bízik, de egy-két alkalom után örül mindenkinek. Első találkozáskor csak kering az ember körül, és várja, hogy valaki kezet, és benne jutalomfalatot nyújtson neki, hisz minden férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út. Ebből következik, hogy Alex nem válogatós, bár nem is egy zabagép, megfontoltan eszik, a száraztápot ugyanolyan örömmel, mint a házi kosztot.
Sétálni nagyon szeret, ilyenkor farokfelcsapva vonul a póráz végén, és minél tovább tart a séta, Alex annál boldogabb. Pórázon szépen közlekedik, az egy helyben állás viszont nem az erőssége, úgy van vele, ha séta van, akkor ne ácsorogjunk, hanem haladjunk, végtére is annyi felfedezni való van még!
Kutyákkal jól kijön, legyen az kicsi vagy nagy, kan vagy szuka, amíg a másik fél nem lép fel támadólag, Alex vígan elvan vele, villongások esetén azonban megvédi magát.
Az emberekkel szemben továbbra is megadó, mindent hagy (beleértve az orvosi vizsgálatokat, vagy az ivartalanítása utáni sebkezelést), nincs egy rossz mozdulata sem.
Szobatiszta kutya, a lakást kulturáltan használja.
Kicsi gyerekek mellé a félénksége miatt nem ajánljuk, egyébként bármilyen összetételű családnak ideális társa lehet.
Alexról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com