Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bíborka
Bíborkagazdira talált2015-01-17
bekerült:2014-02-16
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2010-10-19
szín:vörös-fehér
szőr típus:rövid
méret:kicsi
6 kg
leírás:Bíborka állatorvos becslése szerint kb. 2010 végén született kistestű (7 kg súlyú, 25 cm marmagasságú) oltott, chippel ellátott, ivartalanított keverék lány kutya.
Az utcán találta befogadója, hasa tiszta vér volt, három bordája el volt törve valószínűleg autó ütötte el. A „hab a tortán” a millió bolha és egy kizáródott köldöksérv volt. Sérüléseiből azóta felépült.
Az életében, úgy tűnik, nem csak az ismeretlen sérülés lehetett trauma: fél minden hosszú, botszerű eszköztől, mint a porszívó nyele, felmosó, söprűnyél.
Nagyjából két hónapba tellett, míg először testi, majd lelki sérüléseiből magához tért.
Bíborkát, ha egy szóval kéne jellemezni álomkutyának mondanám. Ő mindenkit szeret (talán a macskákat nem annyira) felnőttet, gyereket, időskutyát, kölyökkutyát, simulékony, ölbe mászós, kedves kis jószág. Hihetetlenül jóindulatú, kizárt, hogy a falkájában veszekedést kezdeményezzen. Mostanra azonban eljutott odáig, hogy megvédi magát, és a falka gyengébb tagjait is, ha a csapat agresszora akcióba lendül. Szeret a kertben bóklászni, napozni, játszani a többi kutyával, plüsst húzgálni és szeret az ember mellett pihenni a puha kanapén.
Nagyon simulékony kutyus. Az igényeit persze kifejezi, ha simit kér, ha ki szeretne menni este még egy kert pásztázásra, de ezt is az ő kedves módján, alig hallható nyüszögéssel közli.
Nagyon keveset ugat, szinte alig, ha azonban a gazdi elmegy, csendesen sírdogál egy ideig.
Az éjszakát végigalussza, a lefekvésidőt tudja, szép illedelmesen elvonul ilyenkor aludni.
Szobatiszta, lakást kultúráltan használja. Pár órára egyedül hagyható (kb 3-4), annál hosszabb egyedüllét már megviseli.
Autóban szépen utazik. Pórázon már elég szépen közlekedik, nemrég kezdte el csak tanulni, mert a törött bordáit kímélni kellett.
Közepes mozgásigényű.
Ideális társa lehet friss nyugdíjasonak, akik még aktívak, olyan családnak, ahol már nagyobb gyerekek vannak, akik tiszteletben tartják a kutyát.
Várja szerető családját, akik egy kutyaéleten át gondoskodnak róla és a család tagjának tekintik ezt a szeretetre méltó kis kutyát.
Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06 70 223-64-76- os telefonszámon.
külső képtárhttp://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157641062077785/
hely:Örkény, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com