Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bimbi
Bimbigazdira talált2013-08-27
bekerült:2013-08-11
honnan:Bp. XV. ker.
faj:kutya
fajta:Közép schnauzer kev.
ivar:nőstény iv.
született:2012-10-01
szín:fekete
szőr típus:szálkás
méret:kicsi-közepes
10 kg
leírás:Bimbi 2012 augusztusában született, kb. térdmagasságig érő, ivartalanított snauzer keverék kislány.

Bimbit az egyik önkéntesünk találta a XV. kerületben. A „kedves gazdi” hamar előkerült a szomszéd utcából, hiszen a kutyust a környékbeliek ismerték már: a forgalmas M3-as mellett többet volt kint az utcán, mint otthon. A közel kilencven éves embernek a fia hozta „ajándékba” Bimbit. Az idős ember magát is nehezen látja el, így a kutyát a szomszédok etették, orvos sosem látta, sétálni sosem vitték. Bimbi kapcsán erősen elgondolkoztunk: mi, emberek, elvárjuk a kutyától (aki sokak szerint az embernél alacsonyabb rendű) az olyan magas szintű érzelmeket, mint szeretet, hűség, hála, kötődés. Ezzel szemben: hogy állunk ezekkel az érzésekkel, mi emberek? Gazdája ugyanis, mikor előkerült, azt mondta (bárcsak ő lenne az egyetlen, aki így gondolkozik, de persze ez nem így van): „Csináljunk a kutyával amit akarunk vagy ő elintézi sorsát” (aminek módja – hozzátette ezt is – a sintér).

Azzal együtt, hogy sohasem foglalkoztak vele (vagy épp ezért), Bimbi egy szeretetbomba. Folyamatosan a gazdi közelében lenne, puszit osztana és hízelegne. Az előzményeiből adódóan még visszafogott, kicsit félénk kutyus, biztonságos és szeretetteli környezetben azonban kellő magabiztosságot fog szerezni. A számára minden új, és az idegen dolgoktól - mint például a slag – először megijed, de csak azért, mert még nem ismeri. Ha felderítette, többet nem okoz problémát. Ugatni nem igen szokott. Mivel még nagyon fiatal ezért a játék a mindene, de azt is megérti, ha nincs idő vele foglalkozni: ilyenkor elvonul és tudomásul veszi. Bimbi adottságai és képességei részben rejtettek, de nagyon tanulékony kiskutya, sok mindent ki lehet belőle hozni kellő foglalkozással. A pórázon közlekedést most tanulja, mivel eddig nem volt rá lehetősége, hogy megismerje a séta örömeit. Az alap vezényszavakat (ül, fekszik, marad) is egyre inkább kezdi megtanulni, az imádott labdát visszahozza az ember kezébe. Más kutyákkal abszolút kijön, játékra hívja őket, nem bántja. Egyéb állatokhoz a hozzáállása nem ismeretes. Kulturáltan, szépen eszik, nem válogatós. Autóban nyugodtan utazik.

Bimbi számára olyan családot szeretnénk kinti-benti tartással, ahol családtagként kezelik. Ideális lenne számára egy kutyatárs is, akivel bolondozhat és bandázhat, de gyerek mellé is szívesen ajánljuk, mivel nagyon szelíd. Oltva, chipezve és ivartalanítva fogadható örökbe.

Bimbiről érdeklődni Takács Katinál lehet 06-70-223-6476-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com email címen lehet.

külső képtárhttp://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157634975998136/
hely:Budapest
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com