Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Babóca
Babócagazdira talált2013-07-13
bekerült:2013-06-23
honnan:Örkény
faj:kutya
fajta:keverék
ivar: iv.
született:2012-06-01
szín:beige-fehér
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
4 kg
leírás:Babóca Örkényben kóborolt már jó ideje, hol itt, hol ott bukkant fel, mire rátalált megmentője. A kiskutya sovány, a bundája koszos volt, és elképesztő mennyiségű bolhának adott otthont. Fürdetés után derült csak ki, hogy nem szürke, hanem fehér az alapszíne.
Több állatorvos becslését átlagolva 2012 júniusában született, oltott, chipes ivartalanított japán chin keverék kislány. Igazi „minike”: vasággyal 3 kg, és ha kihúzza magát, marmagassága legfeljebb 25 cm
Babóca, aki külsejében talán Gizmóra, a szörnyecskére hasonlít leginkább, megtalálójának kutyafalkájába azonnal, gond nélkül beilleszkedett.
A bűbájos szörnyike külsővel teljesen ellentétes kedves kis lénye: Babóca mentes a minikék betegesen nagyra nőtt egójától, önimádatától, és hörcsögségétől, de a másik szélsőség - a manipulatív „a széltől is óvjatok, szolgáljatok ki, mert én olyan kis életképtelen vagyok” stílusú gazdi-csicskáztatás – sem az ő asztala. Abszolút módon a helyén kezeli a dolgokat: kicsiségéből sem előnyt nem húz, sem hátránya nem származik. Teljesen kiegyensúlyozott, minden helyzetben jól feltalálja magát, de nem erőszakos. Gyorsan köt barátságot más kutyákkal és emberekkel egyaránt.

Nagyon játékos. Kedvence – de ezt csak akkor csinálja, ha más kutya vagy ember nincs a szobában, csak ő, és befogadója –, hogy az ágyon ugrabugrál, rohangál és,támadja befogadójának a kezét, bohóckodik. Játékokkal még csak most kezd játszani. Valószínű, hogy a többiek játékai nagyok neki. Botokkal, vékony ágakkal játszik inkább, vagy a kutyákkal fogócskázik, rohangál. Nagyon vagány, karakán kislány: ha valamelyik nagy túl vehemensen játszik, vagy felhúzható játéknyusziként kezeli, helyre teszi – és el is fogadják tőle

Lehetőleg mindig a szeretett ember nyomában lenne, de ezt sohasem tolakodóan teszi. Ha jelzést kap, hogy a másik nyitott rá, kedve, ideje van vele foglalkozni, azonnal partner. Mégis, bármennyire is társasági lény, igényli, hogy legyen olyan helye is, ahová elvonulhat. Érvényes ez az éjszakai alvásra is. Van, hogy ideiglenes családjának valamelyik tagjával alszik, legtöbbször azonban előbb-utóbb kimegy a fekhelyére, amit ő választott, és a többiektől külön helyiségben tölti az éjszakát.

Nem falánk. A pociját szereti ugyan, de szép megfontoltan eszeget, előfordul, hogy válogat az ételben.

Fürdetéskor az első egy-két percben ki akar jönni, utána azonban elfogadja, végigvárja, a szárításnál szépen ölben elfekszik.

Az autózást bírja, út közben jól viselkedik.

A nyitott ajtó nagy kihívás a számára: ez az egyetlen helyzet, ahol kihasználja apró termetét. Ez ismert helyen leginkább a szobaajtókra érvényes, azt már ismerős környezetben megtanulta, a bejárati ajtó: tabu. Egyenlőre csak zárt helyen behívható.

Babóca számára olyan család lenne az ideális, ahol van élet, jövés-menés,nagyobb gyerek, és másik, kisebb méretű kutya

Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtárhttp://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157634290115228/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com