Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bibi
Bibigazdira talált2013-07-13
bekerült:2012-10-05
honnan:Szarvasi gyepmesteri telep
faj:kutya
fajta:Papillon kev.
ivar:szuka iv.
született:2002-10-01
szín:vörös-fehér
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
leírás:Bibi
Bibi társával, Tittával a szarvasi síntértelepről került hozzánk.
Arrafelé – de sok más helyen is az országban - dívik a szaporítás, komoly megélhetési forrás. Az állat nem érték. Míg szülhet, rettentő körülmények között tartva kihasználják, utána viszont nem a megbecsülésben eltöltött békés öregkor következik, hanem a megsemmisítő tábor, hisz valljuk be: nem sok esélye van, hogy idős, vak, keverékkutyákért odautazzon bárki.
Igen, keverék. Valaha lehetett talán az ősei között papillon is, de jó pár generációval ez előtt. Mégis szülte egy életen át a „fajtatiszta” papillonokat, magyarul: gazdája az „ócsókutyát „ keresőket kihasználva használta ki őt is, és tette tönkre a kutyát, de egyben a tisztességes tenyésztőket.
Bibi 200-ben született, enyhe fokú szívbetegségben szenved. Nem tudta ugyanis természetes úton megszülni utódait, így mindig császározták, a sok altatás pedig nem tesz jót a szívnek. Jelenleg gyógyszeres kezelést még nem igényel, azonban rendszeresen ellenőrizni kell! A sok császározás miatt olyan szintűek voltak az összenövések a hasában, hogy az egyes szervek nem voltak tapintással felismerhetők: az évi többszáz műtétet végző orvos, csak ultrahang-lelet birtokában volt hajlandó elvégezni ivartalanítási műtétjét.
Bibi vak. Lehetne látó is, csak ahhoz orvoshoz kellett volna vinni, még a baj elején. Viszont szülni vakon is tudott, így nem kapott kezelést… „minek”?
Most már nem tud szülni, nem lát, és elrabolták az egész életét tőle.
Nem meglepő ezek után az sem, hogy hozzánk kerülésekor karmai visszanőttek a talpába, látni lehetett, nem volt alkalma járkálni, koptatni őket.
Mégis, valami hihetetlen báj és jóság van benne! Szemben Tittával, aki – jogosan – az embertől semmi jót nem vár, Bibi csupa szeretet! Bárkinek azonnal feltétlen bizalmat szavaz, adja a pacsit, mutatja a hasát. Az új környezetet nagyon gyorsan megtanulta, bár – a kutyák árulkodnak ám! – először mindig a szék-aljákat, sarkokat kereste, ami szűk, mint egy ketrec, és fala van.
Mára már megszokta a kényelmet. Leginkább a babzsák ágyon heverget, kéjesen kinyújtózva. Sokszor magától kimegy a kertbe is és dolgát mindig kint intézi. Nem igazán aktív, így – és vaksága miatt – kevésbé aktív gazdi lenne a számára az ideális, aki a kimaradt szeretgetést további életében biztosítaná.
A pórázon menést most tanulja – nem volt miért tudnia eddig. Falatkákkal viszont nagyon jól motiválható. Azokért igazándiból a világ végére is elmenne, sőt, a szemetest is pillanatok alatt megtalálja, és lelkiismeretfurdalás nélkül kianalizálja, ha lehet. Ezen kívül semmilyen más csínyt nem követ el: nem rágcsál, nem rongál vagy borogat. Óvatosan totyogva követi a szeretett személyt vagy tesz-vesz a kertben. Nem egy házőrző alkat, hangját nem hallani, így akár panelben sem okoz a szomszédoknak gondot. A súlyára figyelni kell, az élet igazságtalanságait ugyanis, mint sok nőtársa, azzal ellensúlyozta, hogy kipárnázta magát.
Annak, aki megbecsüli, szép életet biztosít neki, ez a pici kis hölgy nagyon sok szeretet tudna adni cserébe.
Bibiről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon.
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdit_kereso_kutyusok/bibi/
videók http://youtu.be/_hy6KfVXbCU
hely:Budapest
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com