Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Plüsi
Plüsigazdira talált2012-08-27
bekerült:2012-07-30
honnan:Gátér
faj:kutya
fajta:Biewer yorkshire terrier kev.
ivar:szuka iv.
született:2011-10-01
szín:beige-fehér
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Plüsi nagyon fiatalka – 2011. október körüli születésű - ivartalanított, keverék kislány.
Súlya: 3 kg
Marmagassága: 26 cm
Plüsi és Egérke, aki valószínűleg Plüsi rokona, a gátéri napraforgó táblákban termett. Meglepő, hogy a beaver yorkie(keverék?) a napraforgóval szimbiózisban élne, mi több: a napraforgó között teremne, esetükben mégis igaznak tűnik a meglepő megállítás. Az embertől olyan szinten tartott ugyanis a két kicsi, hogy pártfogójuknak közel hat hónapjába tellett, naponkénti kijárva etetve őket, hogy legalább Plüsit megfoghassa. Így vagy nem nagyon voltak, vagy ha igen, csak nagyon rossz élményeik lehettek korábban az emberrel. A hat hónap elszánt munka – és némi Sedalin – eredményeképpen tudta végül segítőjük megfogni a két picit, hogy a gondjainkra bízhassa őket.
Most, pár hét elteltével már ivartalanítva, családban, ideiglenes befogadónál tanulják a „kutyaságot”.
Kettőjük közül Plüsi a nyitottabb. Ő a bátrabb, barátságosabb. Félénksége ugyan még megmaradt – viszont egyre inkább csökken. A helyében pedig arányosan nő a bizalom. Megható, mennyire tud örülni mindennek, mindenkinek. Már örül az ismerős embereknek, sőt, az ismerős kutyákkal is egyre bátrabb, nyitottabb. Kezdi a maga kis szerény módján játszani hívni némelyiküket. Örül, ha bármi történik, azonnal jön, csóvál, majd „szétesik a popója” a nagy farkcsóválástól. De örül csak úgy spontán is gyakorlatilag bárminek, annak, hogy van ő, a világ, és a világ: szép. Most éli az életbemaradáshoz szükséges állandó készenlét miatt korábban elmaradt kölyökkor boldog rácsodálkozását, játékosságát. Megható, ahogy fedezi fel az élet dolgait, örömeit.
Ugyan dudvaként növögető kutyaként nem tanulhatta, de lakásban nagyon szépen viselkedik. Nem rongál, nem ugat. Bár megnézi, mi is történik, mikor a többiek rázendítenek valamiért, csak nagyon ritkán nyilvánít saját véleményt. Mintha azt mondaná: ellenőriztem, kellő ugatóerőt képviseltek, többet nem ér ez a dolog.
És annak ellenére, hogy a napraforgó közt valószínűleg kanapé sem volt, Plüsi igen hamar elsajátította annak használatát is. Nagyon szívesen mászik fel rá, bújik ölbe vagy kéz közelbe. Ha épp nincs a közelben simogató kéz, akkor legalább az ember helyére.
Szobatisztasága szinte tökéletes. Ugyan még nem jelzi, ha kimenne – de ha időben kimehet, kint végzi minden dolgát.
Pórázon szépen sétál, ám az új élmények (busz, autó, idegen emberek, furcsa zajok) még kissé félelmetesek neki, ismerős ember társaságában is. De mert Plüsi alapvetően bizalom teli kis lény, így merő szeretetből, bizalomból a gazdi iránt, hamar megbirkózik majd ezekkel a félelmekkel is.
A hasát szereti, mindenevő. Lelkesen várja a főétkezést, de ugyanilyen lelkesen áll sorba nasiért is. Csöppet nem tolakodó, kivárja a sorát.
Plüsi az a kutya, akiről csak jót lehet írni. Csupa természetes báj, az egész kis lénye merő életöröm, bizalom, szeretet.
Neveltetéséből – illetve a nevelés teljes eddigi hiányából - adódóan még nem tökéletes mintakutya. Viszont tanítással azzá válhat.
Várja szerető, gyengéd gazdáját, aki méltó Plüsi gyermeki bizalmára.
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2012-01-01-2012-12-31/plusi/
videókhttp://youtu.be/KlJZxcVVSk4
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com