Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bolyhos
Bolyhosgazdira talált2013-01-26
bekerült:2012-05-09
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2011-01-01
szín:fekete
szőr típus:félhosszú
méret:közepes
leírás:Bolyhoska körülbelül másfél éves, 10 kg a súlya. Tibeti terrier és puli keverék lehet. Gyönyörű szép és nagyon jó fajta szőre van, alig hullik, mint az uszkároknak.
2012 nyár elején találták Baracskán, egy bálamadzagra felakasztva. Az Állat és ember állatvédő egyesület vette gondjaiba, még a nyáron ivartalaníttatták a kis kutyalányt és minden szükséges oltást, valamint chipet kapott. Sajnos az első ideiglenes befogadója nem tudott rá figyelni, túl sok kutya lakott nála, így nem javult az állapota, félelme, rettegése minden embertől nem változott.
Ezt látva az egyesület egy budapesti kutyapanzióba költöztette. Itt a gondozók odafigyelésének, a többi kutya kedves társaságának és önkéntes sétáltató segítőknek köszönhetően kicsit már oldódott a kutyus. Jelenlegi ideiglenes befogadója október végén kezdte látogatni: első találkozásukkor még ki se lehetett vinni sétálni, behúzódott a kutyatápos zsákok mögé.
A jutalomfalatoknak és a kedves bánásmódnak köszönhetően Bolyhos hamar elkezdhette a népligeti sétákat, majd december elején újból költözött, ezúttal egyedüli kutyaként egy budapesti ideiglenes befogadó gazdához.
Egy hónapja lakik itt a kutyus, óriási utat tett meg ez alatt. Kiderült, hogy Bolyhos egy nagyon kedves kutyalány, aki mindent megtesz, hogy alkalmazkodjon új környezetéhez. Gyorsan tanul, szobatiszta, bár, ha más kutya mellé költözik, lehetnek ezzel problémák: terület jelölés miatt kutyabarátja Flafi otthonában sajnos többször bepisilt. Már kezdi abbahagyni és ha őt kérdezzük, mindenképp más kutyussal együtt szeretne lakni, imádja a kutyatársaságot, nagyon szeret játszani.
Nagy vadász, madarakat és cicákat is kergeti, így cicás helyre nem ajánljuk.
Bóbi egy gyönyörű kis fekete párduc, de nehéz eset, sok türelem, nagyon sok kedvesség és figyelem kell hozzá. Ha megkapja, akár egy problémamentes kutya is lehet az új gazdinál. El kell fogadni, hogy időre van szüksége, hogy megnyíljon, a gazdinak kell megtenni az első lépéseket, ő eleinte csak “tűri a kedvességet” ám persze aztán elkezdi viszonozni.
Fontos, hogy gazdája hosszú sétákat tegyen vele, nagyon szeret futni, játszani, kirándulni. Ha a gazdi otthon van, nyugodtan alszik, néha felnéz és ellenőrzi, hogy megvan-e.
Autózni nem szeret. Jelenlegi befogadójával sajnos szinte naponta közlekedik autóval, de nem szokta meg, láthatóan fél és utál beszállni is. Hányni nem szokott, de nem tudott még egy Budapest-Pécs kör alatt sem megnyugodni, végig feszült volt. Tehát elviseli az autózást, de ha gyakran kellene így közlekednie, az nem lenne jó neki.
Gyerekeket nem bántja, de mivel fél a hirtelen mozdulatoktól, jobb lenne neki, ha egyenlőre nem gyerekekkel együtt lakna. Mikor találkozik velük, hagyja, hogy megsimogassák, ennyit tudunk.
Cicákat és madarakat üldözi.
Ideiglenes gazdája egy nő, egyenlőre ő az egyetlen ember, akit szeret, azt figyeltük meg, ha hasonló kedves hangú fiatal nőkkel találkozik, akkor néha még első alkalommal is szépen odamegy köszönni.
Bolyhoskáról érdeklődni a 06 70 223 6476-os telefonszámon Takács Katinál lehet.
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2013-01-01-2013-12-31/bolyhoska/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com