Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Beri
Berigazdira talált2011-05-27
bekerült:2011-02-24
honnan:rkény
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2010-05-01
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:Berit megmentője Örkény határában találta, két falu között, a semmiben 2011-ben egy februári napon a szakadó esőben. Másnap, ugyanott várt, teljesen átázva, csak várt, mindegy volt neki eső, hideg. Ekkor – bár nyakörv volt rajta, tehát valamikor valakié volt – megtalálója már nem hagyta ott. Talán meglesz a gazdi, keressük. Nem csavargós, így igazándiból nem értjük, hogy kerülhetett az elhagyott helyre ahol volt, és amit őrzött.
Beri körülbelül 2010 március-áprilisban születhetett, ha nő még egyáltalán, akkor csak minimálisat. Kb. 38 cm marmagasság 8 kg súlyú ivartalanított – talán snauzer és puli – keverék ksfiú.
Eleinte láthatóan szomorú volt, talán előző életét gyászolta, aztán oldódni kezdett. Nagyon jó természetű kiskutya: mindig kedves, akitől jót kap, annak hihetetlenül hálás, ám ahhoz, hogy szeressen valakit, az is elég, hogy az a másik ne bántsa őt. Barát az egész világ, a kutyák kivétel nélkül lehetséges játszótársak, de a cicákat is kifejezetten kedveli. Nem kergeti a házi szárnyasokat sem, érdeklődve nézi legfeljebb, ha a szárnyas hagyja, megszagolja, de tovább az érdeklődése nem terjed. Beri igen okos kiskutya: rendkívül rövid idő alatt megtanul bármit, így pórázon is pár nap alatt gyönyörűen ment. Bár játékos, kifejezetten szeret tanulni, élvezi, ha a gazdi foglalkozik vele, feladatokat ad neki. A lakásban teljesen kulturált: nem rág meg semmit. Egyetlen egy perverziója volt csak: mielőtt lefekszik, a szőnyeget kaparja, majd díszkör-kaparás többször megismételve, és utána fekszik csak le.
Saját indíttatásból első perctől szobatiszta.
Beri nem ugatós. Ez– függően attól, hova kerül, és mit várnak el tőle – lehet előny és hátrány egyaránt. Jó étvágyú, de nem pocakközpontú kiskutya.
Játékossága és jámborsága miatt a kutyát gyerekeknek tökéletes társa lehet – hogy ez viszont is így legyen, azaz a kicsi tiszteletben tartsa a kutya határait (azt is, hogy elvonul és pihenni szeretne, és nem élő játék, hanem barát) a szülő feladata, hogy megtanítsa. Beri a saját részét tudja már.
Ideális társa lehet gyerekes családnak, fiatal, agilis felnőtteknek. Ha a gazdi kutyaiskolába, agility-re jár vele, ez kölcsönös örömforrás lesz nekik!
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2011-01-01-2011-12-31/beri_001/
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com