Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Belmondo
Belmondogazdira talált2011-11-14
bekerült:2011-01-21
honnan:Táborfalva
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2010-01-01
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:Sok kutyánk egy-egy jelenség tipikus példája.
Ilyen Belmondo is.
Belmondót januárban -17 fokban találta egy táborfalvai állatvédő: jelezték felé, hogy három icipici, rövid szörű kutya – talán kölyök? – van a pusztában már napok óta.
Meg sem lepődött, amikor három egy év körüli fajtatiszta tini kutyát: két pincsert és egy chiuahuát talált. Mert mint tudjuk, magyar pusztán terem a fajtatiszta luxuskutya. Mint a gomba. Gyakori ez arra felé: 9 hónapos koráig nem sikerül kétes túlélési eséllyel eladni kamionra, mehet a levesbe, kár bele a pénz: már csak eszik, bevételt nem hoz, tehát alo mars, útilapu. Ja, hogy megfagy? Hát így járt.
A három közül a chiuahua volt Belmondo. Tipikus volt mindhármukra, hogy kutyákkal kivétel nélkül gond nélkül kijöttek, de az embertől rettegtek, vagy legalábbis: a legkevésbé sem bíztak benne. Min mehettek át, mennyit foglalkozhattak velük, egyszerű lemérni, ha 7 hónap alatt sem sikerült a teljes bizalmukat megnyerni.
Belmondo a legnagyobb játék közben is folyamatosan „biztonságba helyezi” magát, megtartják a védőtávolságot, nehogy megfogja őt az ember. Akármilyen kicsi – 3 kg sincs ez a kis őzike alkatú egy-másfél éves ivartalanított fiú kutya; marmagassága pedig 27 cm – a legnagyobb kutyákkal is keményen, magát nem kímélve, belemenősen, de nem durván játszik. Rettentő vagány és sportos ……. de csak kutyákkal.
Az ember? Ha az ember ül vagy fekszik, odamegy, nyalogatja, bújik hízeleg. Mintha két személyisége lenne egy az álló, egy az ülő/fekvő ember felé: két lábon lévő ember veszélyes, a fekvő talán barát. Így éjjel mindig arra ébredek odabújt hozzám, furakszik, szeretteti magát, de behívni még csak trükkökkel – klikkerrel, és a hívás ennivaló reményéhez kötésével lehet. Most már legtöbbször engedi felvenni, megfogni magát, de mindössze 70%-os ez. A becserkészése minden egyes megfogásánál szeretetet, figyelmet és türelmet igényel. Olyan, mint az „Első ötven randim” c. film női főszereplője: minden randin újra meg kell hódítani. Hét hónap kellett, hogy akit ismer és soha nem bántotta, a befogadója meg tudja úgy fogni, hogy félelmében ne pisiljen maga alá.
Ennivalót soha nem kapott eleget, olyan vékony volt, mint egy kis gyík, mikor hozzánk került. Azóta óvatos: próbál tartalékolni – magán, hájacska formájában. Nincs annyi ennivaló, amit meg ne enne, ha lehet. Szeret ellopni, megrágni különféle dolgokat, de ha lebukik, visszaadja. Neki minden új: legyen az fú, pillangó, játék… semmit nem volt lehetősége korábban, hogy megismerjen
A cicákat nagyon szereti és minden más állatot is, kivétel nélkül.
Sétáltatása még mindig egy horror – az ő számára. Lefagy, fél, tehát úgy működik: elhurcolja az ember valameddig, aztán Belmondo hazakúszik. Sok-sok apró jutifalat jól motiválja viszont. Nagy áttörlés, hogy egyre többet kéredzkedik ölbe, igényli a szeretgetést. Ennek időpontját azonban, egyenlőre, mint egy macska, ő jelöli ki.
Csak nagyon elkötelezett, türelmes, a kihívásokat is szerető, empatikus gazdi jelentkezését várjuk, olyanét, aki segít Belmondónak a félelmeit legyőzni, és teljes értékű kutyaéletet élni. Lehetőség szerint olyan családot szeretnénk neki, ahol lenne másik állat. Ez növelné biztonságérzetét. Nem sokat ugat, de hangjától az üveg összetörik – csilingelő, dobhártya szaggató. Aki erre érzékeny, feltétlenül vegye figyelembe!
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2011-01-01-2011-12-31/belmondo/
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com