Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Alicia Keyes
Alicia Keyesgazdira talált2011-05-19
bekerült:2010-07-09
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2010-01-01
szín:rajzos
szőr típus:rövid
méret:kicsi-közepes
leírás:Alicia 2010. januárja körül született, jelenleg 37 cm marmagasságú, körülbelül 7 kg súlyú, ivartalanított kislány.
Félévesen egy alkoholista ajtajához kötötték, oltási könyvét mellé téve. Az így kutyássá tett alkoholista gazdi a kutyát nem akarta, ezért a lakótársai értesítettek minket - megjegyzem: abból a házból ő volt a harmadik, aki hozzánk került - hogy hozzuk el, vagy szélnek ereszti a féléves kiskutyát, az ugyanis sírt utána, ha elment.
Alícia nagyon barátságos, kedves kiskutya. Imád a központban lenni, de ebben sem agresszív (agresszivitás egyáltalán nincs benne), ha rászólnak, elvonul. Igazi kis bohóc még, játékos, szertelen, mégis egyszerre hízelgő, ölbemászós, bújós kislány is. Az idegen helyeken és emberekkel kezdetben bizalmatlan, de hamar feloldódik. A hirtelen mozdulatoktól van, amikor megijed. Nagyon kisgyerek mellé nem ajánlott, de nagyobb mellé viszont ideális (aki már tudja mit szabad, mit nem) Mindennemű kutyával nagyon jól elvan, mindenkit játékra invitál, igazi motorja a falkának. A macskát nem bántja, 8 macska mellett nőtt fel, de most már, ha futásra tudja ösztönözni, mivel villámgyors, mindig ő győz, és ilyenkor lefogja. Ha nem edzett a macska, semmiképpen nem ajánljuk ezért macska mellé. Iszonyú jól mászik. Lakásban nem rombol, szobatiszta, de izgalom hatására (örömében, mert a gazdi hazajön, vagy meglátja a pórázt, és tudja, séta lesz) előfordul, hogy „ereszt”. Pórázon gyönyörűen közlekedik, befogadójának 100%-osan visszahívható, ami persze nem jelenti azt, hogy az örökbefogadó ezt napokon belül megteheti. Neki ugyanúgy meg kell nyernie Alicia bizalmát. Nagyon falánk, úgyhogy a testsúlyára nagyon kell figyelni. Keveset ugat, ezért lakóközösségbe is örökbe fogadható. Ami viszont fontos, hogy mozgásigénye nagy, ezért egy ezt kielégíteni tudó család vagy gazdi lenne számára az ideális.
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2011-01-01-2011-12-31/Alicia_Keyes/
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com