Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bea
Beagazdira talált2011-01-15
bekerült:2010-07-08
honnan:Illatos út
faj:kutya
fajta:Puli
ivar:szuka iv.
született:
szín:fehér
szőr típus:zsinóros
méret:közepes
leírás:Bea fajtatiszta, ivartalanított fehér puli kislány. Marmagassága 40 cm. Állatorvosunk becslése szerint 2009-ben születhetett. Az illatos úti sintértelepről mentették, ahol 6 kölyöknek adott életet… Minden meghaltak. Hogy előtte, hogyan élhetett, honnan jöhetett, titok.
A kiskutyák halála után teljesen magába fordult. Nagyonis tudatában volt, hogy a felette rendelkező emberek tehetők felelőssé kölykei haláláért, ezért kezdetben harapott, mint a gép, és minden embert az ellenségének tekintett. Hónapokba tellett, hogy megnyerjük a bizalmát. Miután karanténideje lejárt, és a tejlázból is kigyógyult, több játékos kamaszkutyával tettük egy kennelbe, és Bea lassú nyitása elsősorban nekik volt köszönhető. Rajtuk keresztül megértette, hogy gondozói nem akarják bántani. Így a játékon és a kenneltársakon keresztül visszatért az életkedve, ami nagyon nagy dolog volt, ugyanis egyértelműen kicsinyei után akart halni.
Kezdetben igenekkel szemben még visszafogott, de kis idő elteltével nyit, és bizalmat szavaz. Ha elfogad valakit, utána már rendkívül barátságos vele, és bízik benne. Alaptermészete szerint félénk. Már egész szépen megy a pórázon, ami egyértelműen új dolog számára Néha még megtorpan, mert megijed valamitől, és olyankor nem hajlandó tovább menni, de idővel ezt is elhagyja majd. Más kutyákkal nagyon jól kijön: most 5 másik kutyával – köztük süldő terrier fiúkkal-lányokkal van egy kennelben – és nagyon élvezi, hogy nagy társasága van: soha, senkivel nem veszekszik, pedig a terriereket sokszor nem egyszerű tolerálni. Olyannyira jóindulatú más kutyákkal, hogy még azt is megengedi, hogy az ennivalóját elvegyék (ezt egyébként az ember is megteheti vele. A macskákkal szemben viszont bevezette ő is a zero-tolerancia elvét, és kergeti őket.
Úgy gondoljuk, hogy nagyobb (8 évesnél idősebb) gyerek mellé biztonsággal örökbefogadható: fiatalabb mellé jelen állapotában nem ajánljuk, mert a fájdalomtól (meghúzzák a szőrét, rálépnek a labara) még bepánikolhat – a fájdalom élménye friss, és elég intenzíven érte, és többet láthatóan akkor sem szeretne, ha véletlenségből okozzák neki.
Szobatiszta, a beszokás időszakában azonban előfordulhatnak – max 2 hétig – kisebb balesetek.
Várja szerető családját! Különösen olyan családnak örülne, ahol kutyabarátja is lenn!
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2010-01-01-2010_12_31/bea/
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com