Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Anti Higgins
Anti Higginsgazdira talált2011-02-19
bekerült:2010-02-21
honnan:Hajdúszoboszlói sintért.
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2008-03-01
szín:fekete-cser
szőr típus:drótos
méret:kicsi-közepes
leírás:Anti-Higgins kb. 2008 márciusi születésű, ivartalanított terrier-keverék kislány. Marmagassága 32 cm, súlya 7kg.
A hajdúszoboszlói sintértelepről került hozzánk, éhhalál közeli állapotban: súlya alig volt több, mint 4 kg. 2 nappal később, hogy német partnerszervezetünk anyagi tehervállalásának köszönhetően hozzánk került, Szoboszlón ottmaradt zárkatársa meghalt
Csupa csont és bőr volt, menni is alig tudott. Rettegett mindentől: ha idegen került a látóterébe, félelmében összepisilte magát. A pórázt egyáltalán nem ismerte: úgy ficánkolt rajta, mint a hal a horgon.
Reménytelen esetnek tűnt, de látván, hogy a többi kutya bízik befogadóiban, lassacskán nyitni kezdett. Először csak az ételért volt hálás: úgy eszik, mint a cápa, ami valószínűleg a hosszú éhezésre vezethető vissza: tartalékolni akar egy kis súlyt a rossz napokra, nem biztos ugyanis még benne, hogy végérvényesen elmúltak.
Ha valaki megnyeri a bizalmát (befogadói például) akkor nagyon ragaszkodó: felmászik imádata tárgyaira, barátságos és szerető szívű. Nagyon igényli az emberi társaságot, önbizalmát nem nyerte ugyanis még vissza. Nem szeret ezért egyedül lenni, ilyenkor biztonságát veszélyben érzi. Ha egyedül hagyják, kétségbeesetten áriázik – teljes hangerővel.
Ideális társ hosszú sétákra most, hogy már fizikai állóképességét visszanyerte. Különben csendes és nyugodt, de ha lehetősége van, nagyon szeret futkározni. Furcsa, de valamikor valószínűleg lakásban élhetett, ugyanis szobatiszta és a lakást kulturáltan használja.
Feltétlenül olyan családot szeretnénk számára, ahol kevés időt tölt egyedül. Most már idegenekkel is kedves: az ilyen találkozások sem jelentenek sokkot a számára, pusztán tartózkodó kicsit. És megint csak furcsa egy olyan kutya esetében, aki elveszítette az önbizalmát, de Anti-Higgins nagyon szereti a gyerekeket: a kezdeti bizonytalanság után igen jó kis barátjuk lehet – feltéve, hogy a gyerekek is tudják, hogy kell viselkedni egy kutyával. Ő tudja, hogyan kell a gyerekekkel.
AKTUALIZÁLÁS: 2010. július 24.:
Anti-Higgins teljes mértékben normális, kiegyensúlyozott, könnyen kezelhető kutya: már nem üvölt, ha egyedül hagyják, gyönyörűen sétál pórázon, játékos, ám szófogadó: első szóra abbahagyja, amit csinál, ha hívják, vagy a befogadó azt mondja "nem szabad!". Más kutyákkal udvarias: tiszteletben tartja az idősebbeket, barátságos, nyitott a vele egykorúakkal. Már együtt etethető más kutyával is, tudja melyik az ő tányérja, nem veti rá magát a másikéra, ha maradék van, azt persze megeszi, de megvárja, míg a másik elmegy a tányértól.
A MADARAKAT BORZASZTÓAN VADÁSSZA! MADÁR KÖRNYEZETÉBE NEM MEHET!
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2011-01-01-2011-12-31/Anti_Higgins/
videókhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2011-01-01-2011-12-31/Anti_Higgins/DSCN5
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com