Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Bifi
gazdira talált2010-03-14
bekerült:2010-02-19
honnan:Vác
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2006-03-01
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:Bifi Vácról került hozzánk. Gazdái válnak, és nemes egyszerűséggel - így nem kell veszekedni rajta - Bifit, és párját, Büfit kikötötték, szépen párban a helybéli kocsma elé.
Bifi négy év körüli - most már ivartalanított - kislány. Igencsak leharcolt állapotban került hozzánk. A kisebbik baj, hogy bolhaallergiás. Egész teste a kizsaroltságról, agyonszületettségről árulkodik: a pérája egy bordói dognak is becsületére válna. Egy normál ivartalanítás műtét kb. fél óra. Az övé a számtalan császermetszés miatti összenövéseknek köszönhetően több, mint két órát tartott. Meglehetősen sovány is volt, és valószínű erős húgyúti fertőzése is volt, mert a szobatisztaság csak antibiotikumos kezelést követően sikerált. Akkor viszont igen. Hozzánk kerülésekor erős bélfertőzése is volt még.
Befogadója ilyennek látja:
"Mérhetetlenül bújós és emberfüggő. Egy lépést nem lehet tenni, hogy ne a lábunkon nyüzsögjön, a kertben sem távolodik el az embertől, semmi más nem érdekli, csak hogy rajtunk lógjon, apám csak utánfutónak nevezi. Olyan szinten ránk ragad, hogy mozdulni sem lehet tőle. Ha az ember kinyitja a szekrényt, beledugja a (nem létező) orrát, ha leül, mászik rá, ha mászkál, folyamatosan lába alatt van. Én még ilyen mértéktelenül ragaszkodó (és tolakodó) kutyát életemben nem láttam.
Minden emberrel válogatás és határok nélkül barátságos. Azonnal a nyakába mászik bárkinek.
Igazán egyke kutyának ajánlanám (vagy más mopsz mellé, azokat ugyanis ne tekinti üvegnek, ellenkezőleg, örül a társaságuknak.). Az egyéb állatokat egyszerűen ignorál (se kutyával, se macskával semmiféle agressziót nem mutat), viszont kitúrja a másikat. Minden tizedmásodpercben "harcol" azért, hogy MINDEN PILLANATBAN! vele foglalkozzanak, ha akár csak felé nyúlok a másiknak, azonnal ezerrel próbálja kitúrja a másik állatot. Nem lehet mindkettőt egyszerre simogatni sem, olyan erőszakos, hogy MINDENKÉPPEN odafurakodik!
Ugatni eddig még egy hangot nem hallottam!"
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2010-01-01-2010_12_31/bifi/
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com