Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


BalázsPaulina
BalázsPaulinagazdira talált2011-10-28
bekerült:2009-10-03
honnan:Kistarcsa
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2007-01-01
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:Balázs Paulinát elütve sorsára hagyta valaki Vecsésen egy út mellett. Meddig feküldhetett az út szélén, nem tudni. Csontsovány volt, 40 cm-es marmagasságához mindössze 7 kg, ami nem két pillanat alatt alakult ki. Mozogni, felállni nem tudott, deréktól lefelé teljesen béna volt, mindenkinek kiszolgáltatottan feküdt csak. Szégyen mindenkire, aki látta, és nem segített rajta!
Egy kutyasétáltató kért - miután már harmadik napja látta az út mellett fekve - segítséget a számára:)))).
2009. október 2-a óta van nálunk. Állatorvos szerint kb. 2008-as születésű, most már ivartalanított kislány. Csípője és csípőlapát-tengelye több darabba volt törve, és a gerincideg is megsérült. Gyógyulási esélyei nagy mértékben csökkentek azáltal, hogy az idegsérülésre nem kapott azonnali ellátást. A csontműtét hiába lett tökéletes, két hónapba telt, mire Paulina lábon tudott maradni, egyrészt az ideg roncsolódása, másrészt iszonyú fizikai kondíciója miatt. Kezdteben olyan szakaszos volt a mozgása, mint egy film, amiből csak minden tizedik kockát hagytak meg.
Nem adtuk fel, és ő sem. Mostmár fut is - ilyenkor tud leginkább lábon maradni. Az, hogy sérült, valószínűleg élete végéig fog látszani rajta. Az idegsebész 90%-körülire jósolja rendbe jövetelét.
Paulina végig megőrizte töretlen jóságát. Mindenütt kedvenc volt, mert bár rángatózása miatt úgy hatott, mintha értelmileg sem lenne rendben, ő kapcsolatot keresett, és tudott is kialakítani mindenkivel. Menni még nem tudott, de már hason csúszott-kúszott a simiért. Megértette végülis mindenkivel: ugyan olyan kuya ő , mint más, nem az agya sérült, csak a mozgása. Ezt a kutyáknál is elérte. És bizony, amikor még minden mozdulat fájdalom volt a számára, már akkor is megtalálta azt, hogyan játszon: a lelőgő kézzel, a párna csücskével, hemperegve.. Határtalan nagy benne az életöröm és életigenlés. Mostmár szépen sétál, pórázon gyönyörűen megy, Egyedüli kutyának ajánljuk, mert valószínű, a fájdalom emléke miatt, bármennyire is távolból árnyékharcolva játszik velük, nem szereti, ha másik kutya ráugrik. Ilyenkor rögtön neki megy. A macskával viszont jól kijön és szívesen bújik hozzá.Olyan gazdi lenne a tökéletes számára,aki sokat foglalkozna vele, sok időt töltene vele, és játszani is szeretne vele. Kinti tartása sérülése miatt szóba sem jöhet, ugyan úgy, mint az emelet-járás, hosszabb túrák és a fizikai megterhelés sem. Rá most már - remélhetőleg tizenjópár éven keresztül - nagyon vigyázni kell. Paulina szobatiszta, így benti tartása nem jár extra takarítással.
külső képtárhttp://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdira_talalt_kutyusok/2011-01-01-2011-12-31/balazspaulina/
hely:
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com