Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Asterix
Asterixgazdira talált2014-07-07
bekerült:2009-01-22
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2004-01-01
szín:vörös
szőr típus:rövid
méret:kicsi-közepes
5 kg
leírás:Asterix 28 cm marmagasságú, 5 kb súlyú, kb. 2005-ben született valószínűleg csivava-spicc és ki tudja mi még keverék ivartalanított fiú kutyus, gyönyörűséges tömött prémes vörös bundában.
Igazán kalandos életpályát mondhat magáénak. A váci gyepmesteri telepre adta le két kisgyerek az akkor kb, 5 éves és ugyan ilyen súlyú ivartalanított fiú kutyust. Tőlük norvég ideiglenes befogadóhoz került, s ki Norvégiába. Sajnos nem hagytak neki időt, hogy beilleszkedjen. Állítólag harapott, s fel lett dobva a labda: vagy visszajön Magyarországra, és valaki gondoskodik róla, vagy lealtatják. Mivel ezt más nem vállalta, átvettük.
A mi tapasztalataink eltérőek Apró termete ellenére igen nagy önbizalommal rendelkezik de ez kis is merül annyiban, hogy kihúzza magát, mint a kiskakas, és igen öntudatosan és határozottan őrzi a körlethatárt. Nem igazán ugatással (keveset ugat, hangja mély és halk), de hathatós védve. Mellette besurranó tolvaj – de a postás se - megy be, mert a nadrágja bánja. Azaz, teszi a „dolgát”, amire a kutya ki lett találva! Akit azonban gazdi bemutat neki (kiviszi őt a körleten kívülre, bemutatja az ismeretlent, majd együtt mennek be), nem bántja. És aki egyszer regisztrálva lett a kis buksiban, annak már mentelmi joga van. Asztika nagyon szeret sétálni. Ha nem szól hozzá az ember, akkor igen beszédes, felhívja magára a figyelmet, tudja azonban, ha „nyugton kell lenni”, mert a gazdi dolgozik. Első találkozáskor kissé félénk, de a kedves szóra, simogatásra hamar feloldódik, ölbe kéredzkedik, kedveskedik. A kulcs csupán annyi hozzá: észre kell venni, mikor nyit ő, nem erőltetni a barátságot, és gyömöszölni addig, míg nem jelzi: ő is szeretné ezt. Akit viszont ismer és megszeretett, annak hihetetlenül szerető, gyengéd és hűséges társa. Lesi a percet, mikor jöhet, és hízeleghet, dörgölőzhet, mászhat a gazdi ölébe, bújhat be mellé tévézni vagy aludni. Asztika tagságunk egyik kedvence, és teljes napot is képes akár ölben tölteni (mit képes!!! Élvezi), akár hatalmas tömeg közepette is, zajos rendezvényen Imád a többi kutyával játszani. Tündéri, ahogy a tini kutyákkal hempereg és teljes önfeledtséggel játszik, ez az érett „kutya úr”. A lakásban kifogástalanul viselkedik, mindennel tisztában van, mindent használ – lassan azt várja az ember, be is kapcsolja a tévét, nem csak nézi, - nem tesz kárt, szobatiszta.
Várja tehát szerető családját, akinek örömmel adja a kapott szeretet dupláját vissza.
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157633873324453/
videók http://youtu.be/yB9GGls9Mj0
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com