Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Sid
Sidgazdira talált2021-06-09
bekerült:2018-10-01
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:hím
született:2017-08-30
szín:fekete-cser
szőr típus:rövid
méret:kicsi-közepes
18 kg
leírás:Sid 2017 júniusában született, közepes testű, kb. 18 kg-s ivartalanított keverék kan kutya, aki sok más társával együtt a Miskolci Gyepmesteri Telepről került a gondozásunkba, mert régóta bent volt már (ami egy alig két éves kutyánál egyben azt is jelenti, hogy a kölyökkora egy gyepmesteri telep kenneljében telt).
Sidet szerencsére minimálisan viselte csak meg ez az időszak, hála a helyi állatvédő szervezetnek, akik rendszeresen járnak ki a gyepmesteri telepre foglalkozni, sétálni a kutyákkal. Sid nagyon jó idegrendszerrel rendelkezik, mindenkit szeret, mindenkivel kijön, legyen az kutya vagy ember, mindenkinek megpróbálja eladni magát. A hozzánk kerülése utáni időszakban mindent odadobott volna a simogatásért, foglalkozásért, most már elkezdett "élni" is, azaz pl. a sétán pórázt húzni :) eddig ugyanis fontosabb volt a simogatás, és lépten-nyomon keresztül estünk benne, mert random pillanatokban fordult be elénk a sétán, hogy akkor MOST szeretné, ha megsimogatnánk őt. És általában aki nem esett benne ilyenkor hasra, meg is simogatta őt, szóval a dolog határozottan működött :)
Mondhatnánk, hogy ugrál az emberekre még, de nekünk ez már fel sem tűnik, mert finoman teszi, alig észrevehetően felkapaszkodik ránk, mondván, ha nem hajolunk le hozzá, hát majd ő felugrik, és ott is marad, mert szerinte így jobban hozzáférünk.
Sid szereti a kutyatársaságot, aki kapható a játékra, azzal játszik is, bár nem a földbe döngölős birkózásban, inkább a kergetőzésben testesül ez meg. Kan, és szuka kutyákkal egyaránt barátságos, sőt, ha odadörrentenek neki az idősebbek, visszafeleselés nélkül elfogadja.
A hasát nagyon szereti, így jutifalatért ülni rekordidő alatt tanult meg, ráadásul félig autodidakta módon, ellesve a többiektől, csak egy picit kellett rásegíteni. Könnyen tanítható, aktív, de nem hiperaktív kutya, aki a napi mozgás és foglalkozás után zokszó nélkül veszi tudomásul, ha véget ért a nap, és vonul a helyére.
Valamiféle vadász-vér előfordulhatott az ősök között, mert új helyen úgy sétál, hogy az elején leteszi az orrát a földre, és a séta végén felemeli onnan :) Ami, mondanom sem kell, bármilyen hosszú is, nem elég. Nagyobb túrákon is szívesen részt venne a gazdival, gazdikkal. Jó természete miatt nagyobb gyerekek (akiket már nem tud fellökni) mellé is ideális társ lehet. Játszani játékokkal még nem igazán tud, most ismerkedik meg azzal, szintén a többiektől ellesve, hogy mit is lehet kezdeni egy labdával, rágókötéllel, plüssállattal (ami mondjuk mellette nettó két percig lenne egyben...).
Szobatiszta, jelenleg befogadójánál kinti-benti kutya, a lakást kulturáltan használja, leszámítva némi kíváncsiságból elkövetett pakolászást, amire hajlamos lehet, amíg a szabályokat meg nem tanulja.
Cicákhoz való viszonya nem ismert.
Siddel a leendő gazdinak nem lesz sok dolga, egy kutyaiskola-alapfok után Sid "kész" lesz, persze a kutyasuli előtt-után (és közben is) napi szintű, rendszeres foglalkozást szükséges nyújtani neki, hogy megfelelően fáradt kutya = jó kutya maradhasson.
Sidről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com

További videók Sidről: https://youtu.be/Ce397rJtmKY, https://youtu.be/vSsetcjw6h8, https://youtu.be/bEJ9IhpGPdU
videókhttps://youtu.be/1c831OEMFe0
hely:Gyöngyöshalászi, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com