Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Tisza
Tiszagazdira talált2019-05-31
bekerült:2018-09-27
honnan:Hajdúhadháza
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:kan iv.
született:2016-01-27
szín:fekete-fehér
szőr típus:rövid
méret:kicsi-közepes
18 kg
leírás:Tisza 3 év körüli, álomszép, elegáns alkatú, ivartalanított, szívféreg-negatív, 3 oltással rendelkező chipezett fiú kutya. Hogy miből mixelte a természet, örök talány marad, de vizsla vagy agár lehet a mixben. Karcsú, arányos alkata ezt sugallja.
Tisza a hajdúhadházi menhely-sintértelep kérésére került hozzánk, sürgősséggel. Az embernek nem nevezhető kétlábú, aki addig birtokolta, nem rendelkezett annyi értelemmel, hogy belássa: a kölyök, bizony nő, vastagszik a nyaka. a nyomorult állatnak már a húsába nőtt - az így biztosra vehetően kölyök kora óta rajta lévő - lánc, elfertőződött a rozsdás fémtől és durván gennyedzett. Ha nem viszi el a vérmérgezés addig, pompásan egy újabb Fülöpöt lehetett volna gyártani belőle.
A szaga irritáló volt, valószínűleg ezt nem bírta tovább a "finom lelkű" tulajdonos, s ezért kötötte, nemes egyszerűséggel, ám kevés fantáziával a hajdúhadházi telep kerítéséhez, ugyanazzal a lánccal, amin addig lógott - nála.

Tisza így a nulla alattról indult, egészségileg, és a kutyák által elsajátítandó tudást, az emberbe vetett hitet illetően is.
Hatalmas hátrányt kellett behoznia, megtanulni bízni, elhinni, hogy szeretik, és szeretni is fogják.

Mára Tisza barátságos, nyitott, érdeklődő kutyává vált. Nagyon áhítozik az ember figyelmére. Okos, figyelmes, könnyen és gyorsan tanul. Imád enni ezért étellel jól motiválható. Kicsit még szertelen, hirtelen mint egy kamasz. Aktív, energikus, szeret futni, nagyokat sétálni. Imádja és igényli más kutyák társaságát. Minden kutyával remekül kijön, velük szemben játékos, jóindulatú. A macskákkal is jóban van. Autóban nyugodtan utazik, pórázon szépen sétál, szobatiszta, nem rongál. Jó jelző, éber házőrző ennek ellenére idegenekkel is barátságos.

Tiszáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com