Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Ursula
Ursula gazdira talált2021-03-13
bekerült:2018-09-01
honnan:Gyömrói Kutyamentsvár
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2011-01-16
szín:fekete-fehér
szőr típus:szálkás
méret:kicsi
10 kg
leírás:Ursula 2011 elején született ivartalanított, szívféreg-negatív, oltott, chipezett leányzó.
Nevét maci-alkatáról kapta, a Dr. Bubó Ursulájáról. Külseje igencsak mulatságos: olyan, mint egy medvebocs, farkincája sincsen, arca azonban, mint a kínai sárkányfiguráké – rendkívül „csajos”kivitelben. A rossz minőségű táptól, amit kaphatott, nagyon kövér volt, szőre fénytelen. Gyömrőről került hozzánk, a sintértelepre adták le, majd visszakérték volna. Hányódott egész életében a ház tartozékaként, amit többször eladtak s a házzal az előző – nem gazda, tulajdonos – ott hagyta őt is, hogy majd az újnak „biztos kell”. Leírhatatlanul büdös volt. Életében nem fürdött, nem fésülték, ami 8 évét figyelembe véve: nem kevés. Kb. egy kiló szőrt fésültünk ki belőle
A pórázt azonban ismerte, a sétáért bármit megtesz, ebből azt gondoljuk, lehetett valaha jó élete is. Ursula nem egyszerű eset. Elsőre bizalmatlan, aminek minden bizonnyal megvan az oka is. Határozott elképzelései vannak az életről, hogy mikor, mit szeretne csinálni, és ezt igyekszik keresztül is vinni, azaz egy pöppet makacs. Nem mindenkivel barizik, ám akivel igen, az kenyérre kenheti. Aktív, játékos, igen okos kutya. Szeret a kertben kommandózni, mindent felderíteni, a kint töltött időt aktívan tölteni (úgy mint: kajaszerzés, pl. alma v. zöldséglopás a kint lévő ládákból, annak az elfogyasztása, őrzése.).
Karakteres, különleges kutya.
A többi kutyával jól kijön. Szeret a falkában a többiekkel együtt héderelni. Amilyen markáns az emberekkel, olyan elfogadó a kutyákkal. Egyetlen eggyel nem keveredett még vitába, pedig a falka: nagy . Vannak idősek, fiatalok, frissen ivartalanítottak, teljes tehát a paletta. Mivel barátságos velük, másik kutya jó társa lehet. Bármilyen hihetetlen alkatát nézve, Ursula nagyon apportos kutya. Imád játszani, labdázni, és nem csak hogy imád, nagyon sikeres: tízből kilenc esetben ő szerzi meg a labdát, karikát vagy amit épp dob neki az ember, de nem erőszakkal, hanem a gyorsaságával, ügyességével. Fizikailag annyira topon van, hogy vitatkoznék az állatorvos kormeghatározásával (saccolt, nem adatokon nyugvó). Úgy gondolom, fiatalabb lehet.
Ha tehát egy temperamentumos, tűzről pattant kutyaleányzót szeretnél, aki rejt kihívásokat, ám ezek leküzdése nem lehetetlen, csak szeretet kell hozzá, ha szeretnél a kutyádnak egy társat, akivel versenghetnek a lasztiért, ki kapja el előbb (és a kutyád nem bukik ki, hogy nagy valószínűséggel ezekben a csatákban ő lesz a vesztes), szereted az okos és dinamikus kutyákat, úgy a helyedben fognám a telefont, és randevút kérnék vele.
Ursuláról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a 06 70 223 64 76-os telefonszámon
fórumhttps://youtu.be/AWti1pk3hLI
videókhttps://youtu.be/GHiNHQPt1BM
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com