Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Érpataki (E)Mese
Érpataki (E)Mesegazdira talált2019-02-16
bekerült:2018-04-08
honnan:Érpatak
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2017-08-12
szín:fekete-cser
szőr típus:szálkás
méret:kicsi
4 kg
leírás:Érpataki Mese 2017 augusztusában született yorkie alkatú, színű, fejű, ám egyéb terrierrel keverék, oltott, chipezett, szívféreg-negatív kislány.
Mindig gondolkozom, hogy a kutyák élete még a legkalandosabb életű emberénél is sokszor – és valóban sokszor – kalandosabb. Csak az emberrel ellentétben, ők ezt nem szeretnék és ráhatásuk sincsen.
Bármilyen fiatal (furcsa neve is jelzi talán) nem akármilyen múlt van mögötte.
Egyszer volt, hol nem volt egy érpataki (mostmár: körözött, ex)polgármester, aki úgy gondolta, választási kampányába bevezet egy óóóóócóóóó ám hatásos kampányelemet. Majd ő jól leszámol a (nem létező) kóborkutya csordákkal. E célból meg is vásárolt egy 20 ezer forintos befektetéssel 8 kutyát, és élőben videózta (ez a becsípődése. Neki is. Élőz. Folyamatban), ahogy egy autó csomagtartójában már felakasztva őket (egyéként ez pár kilométerrel történt volna nagy valószínűséggel meg) elhelyez pár – szerinte – kóbor, szerintünk fényes szőrzetű, jó állapotban lévő és megfelelő tápláltságú kutyát. Hatalmas volt a közfelháborodás, annál is inkább, mert a kutyák soha nem érkeztek meg az újfehértói sintértelepre, ahova – állítólag – vitték őket.
A net népe – ez alkalommal: jogosan: OMV fejét követelte, 50 feletti számú feljelentés történt ellene a kutyák miatt. Okosember rögtön hirdetést adott fel, és dublőrkutyákat vett, akik – szerinte (szerintünk: nem) hasonlítottak a minden valószínűséggel: meggyilkolt kutyákra.
Dublőr-kutya volt a mi kislányunk is: a település nevéről a vezetékneve, a történetről (Mese habbal) az utóneve.
Mese az előzményeihez illően … borzalmas volt. Amilyen egy tini kutya, ha soha semmire nem tanították, csak nőtt, mint a dudva, lehet. Idegrendszert, és a lakás tűrőképességét próbára tévő harc volt, aminek úgy tűnt, soha nem lesz vége. És ahogy a – stílusosan – katasztrófafilmekben: egyszer csak vége a morajlásnak/fegyverropogásnak és derűs, boldog CSEND van, úgy szakadt vége Érpataki Mese tatárdúlásának és ámokfutásának is. Az addig falra hányt borsónak tűnő szó megeredt, gyökeret vert, szárba szökött és termést hozott: láthatatlanul, egyik napról a másikra: MINTAKUTYA lett. Nem volt több lopás, szétrágás, felmászás, széttaposás, beletunkolás csak vihar utáni béke, szeretet, játék, boldogság. A legboldogabb: én.
Mese nagyon jó kislány. Alapvetően gyárilag is annak készült, de jó is akar lenni. Ha egyszer sikerül neki valamit értelmesen ( = kutyának érthető módon) elmagyarázni, onnantól az a dolog: kipipálva. Nem kel l visszatéri rá. Szobatiszta, szófogadó, (zárt kertben) behívható, kutyákkal és emberekkel egyaránt barátságos.
Azzal együtt, hogy korábbi parttalanságával szemben fegyelmet tanult, Mese, boldog felszabadult gyerek. Kora alapján is, de a miatt is, hogy most pótolja be a gyerekkorát, hisz végre nem folyamatosan az életben maradásáért kell figyelnie. Elég, ha az edénycsörgésre résen van, egyébként játszhat, birkózhat, csucsuzhat, a tesókkal összebújhat, tehát felelősségmentes boldog életet élhet.
Meg is látszik rajta. Ő egész nap örül. Még álmában is mosolyog. Valamennyi kutyát szereti, pedig nagyon nagy falkában él. Mindegy neki, kicsi vagy nagy, öreg vagy fiatal, fekete vagy fehér, nem veszekszik, nem vesz részt utálkozásokban vagy szócsatákban. Ott van viszont mindig, ha játék alakul: kergetőzik, birkózik, bukfencezik – és sajnos ás. De ha valaki „értelmesen” elmondja neki, esélyes, hogy ezt is abbahagyja.
Csupa szív, csupa szeretet. A fél veséjét odaadná azért, hogy szeressék. Meggyőzően pillog, dugdossa a fejét az ember keze alá, az embert ugyanis (kis buta!) imádja.
Okos, jó fizikai adottságokkal rendelkező, együttműködő kislány. Kutyás sportokban is tökéletes lehet, ha neki is tetszik és motiválják (mondjuk azzal, hogy imádja a gazdáját.
Érpataki Meséről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com email címen.
fórumhttps://www.facebook.com/mihalyzoltan.orosz/videos/740093949531868/
videókhttps://www.facebook.com/mihalyzoltan.orosz/videos/741293562745240/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com