Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Morris
Morrisgazdira talált2019-04-19
bekerült:2018-03-06
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan
született:2005-08-12
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Morris 2005. augusztusában született, oltott, szívféreg-negatív ivartalanított yorskshire terrier fiú. Boldog, megbecsült családtag volt, gazdianyu szeme fénye. Felelős választás volt, várható volt, hogy nem kell másnak gondoskodni majd róla, ám a sors nem így akarta, a gazdi ment el előbb, ám előtte még gondoskodott arról, hogy Morris biztonságban legyen: hozzánk került.
Nagyon nagy lehetett a váltás, Morris mégis férfiasan viselte. Nem mutatta jelét, hogy megviselné: budai úrikutyából falkatag lett. Először még, ahányszor nyílt a lakásajtó, ment a kertkapuhoz és mutatta, azt kellene kinyitnod, hogy hazamenjünk. Aztán lassan megértette: most már ez a „haza” és kialakította az adottságaink keretein belül a saját új világát.
Lakásban élt korábban. A lehetőségtől, hogy annyit van a kertben, amennyit csak akar, megrészegült. Jó időben akár egész nap is kint napozik, sétálgat, nézeget. Nagyon szeret sétálni, de hogy mennyit, teljesen változó: van, hogy nagyon sokat, van hogy felveteti magát és ölből szemléli a séta által elé tálalt látnivalókat.
Nagyon jó természetű, nyugodt kutya. Annak ellenére, hogy nem fiatal, a nap nagy részét ébren tölti: figyeli a körülötte zajló eseményeket, hogy aztán eldöntse: részt is vesz-e bennük, érdemes-e? Mindig jól pozicionálja magát: biztosítja az egérutat, nehogy a zabolátlan kis balga terrierek átvágtázzanak rajta, de a tűzhöz is igyekszik közel lenni.
A taktika részeként a köré tömörült Öregek Bandájával megszállták a konyhát, ami okos ötlet: egyrészt illatos, másrészt kellemesen meleg. Arról nem beszélve, hogy így az ember kutyája képben van: mikor készül el az étel és a lehulló falatkákért is a lehető legjobb eséllyel indul . Öten-hatan, összebújva, pompásan érzik magukat. Megszokta, és igényli tehát, hogy társasága legyen.
Morris lelkileg rendbe jött. megértette, hogy új életet kell kezdenie, és megtette. Előre néz. Örül mindennek, aminek lehet. Hihetetlen élmény volt 13. születésnapjának megünneplése: mi kaptuk a nagyobb ajándékot. Az a boldogság, amit a torta, az ünneplés kiváltott belőle, leírhatatlan volt, de nagyon jól leírják a képek.
Korához képest nagyon jól van. Igaz, szívgyógyszert szed, ám a legnagyobb melegeket is tünet nélkül viselte, semmivel nem élt vagy viselkedett másképp, mint máskor. Örökbefogadójának azonban tudatában kell lennie: a szívgyógyszer rendszeres havi költség, ahogy a félévenkénti kontrol szív UH is.
Csendes, nem ugatós. Szereti, ha ölbe ülhet, foglalkoznak vele. Ha erre nincs idő, és egy másik kutyától kapja meg a barátságot, nem erőszakoskodik: alapjában elmondható: megköszöni , amit kap, nem követeli, amit nem.
Nagyon jó, kedves társ, de leendő családjának tisztában kell lennie azzal, hogy a kapcsolat – a kutyák élethosszából adódóan – nem egy évtizedig fog tartani. Aki magához veszi, jót cselekszik vele, de cserébe jót kap.
Morrisról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com telefonszámon.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com