Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Busy
Busygazdira talált2018-11-05
bekerült:2018-01-11
honnan:Nyírfehértő
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2017-01-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Busy 2017 elején született, most már: ivartalanított, szívféreg –szűrt (negatív), oltott, chipezett yorki gyerek, nagyon rossz előzményekkel.
Az egyik legrosszabb hírű nyírségi gyepmesteri telepről pörölte ki a PCAS Állatvxcvédő Egyesület, majd adta át, mint Yorkie Fajtamentésnek, egyesületünknek.
Ami már nehezen hihető róla, Busy csont sovány volt hozzánk kerülésekor, s hozományba – karácsonyra, természetesen - hozott egy ismeretlen okú (nem parvo, nem coronaria), annyira durva, véres bélfertőzést, hogy a kórházi kezelés ellenére majdnem elveszítettük.
Két hétig volt kérdéses, megmarad-e.
Busy azóta pótol. Pótolja az elmaradt gyerekkorát, hisz a világnak azon a részén kistestű ivaros kamaszkutyának lenni az utcán állandó életveszély a nagyszámú, ivarosan kóborló nagytestű miatt. Hogy ehessen, megszereznie kellett, nem elé tették, ami szintén veszélyekkel jár, s hogy mi az ennivaló amit szerezni sikerül? Gát erről beszél a kis híján halálos kimenetelű bélgyulladás. Résen kellett lennie, ennivalót kellett szereznie egy olyan világban, ami már nem igazán alkalmas arra, hogy kutyák szabadon éljenek, és ehető prédát szerezzenek. Meg is lett az eredménye: sokáig kínlódott a beleivel, és nagyon nehezen kezdett csak el gyarapodni.
De ha egy bolt beindul…. Mostanra Busy (neve beszélő név: annyit jelent, mindig dolga an, mindig elfoglalt, ténykedik, pörög. Ejtése: Bizi) egy csupa izom, robosztus szeretetbomba lett. Rettentő tevékeny, érdeklődő kutya, DE: nem hiperaktív! Egyszerűen csak mindig talál élvezni valót az életben! Hol a medencébe csobban, hol kicsit házat őriz, de most éppen ásni kéne, ja de itt a haver, bunyózzunk egyet….. Nemlehet kimenni? Akkor pedig: ANYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! És elindul a szeretetcunami. Busyt leginkább az életöröm és szeretet szavak jellemzik. Nem pusztán elvan kutyatársaival, hanem imádja őket. Pedig nagy falkában él. A legtöbb kutya a társai házból kimenetelének majd visszajövetelének nem tulajdonít nagy jelentőséget. (JÓVANNA! Vagyunk elegen) Busy, ha valamelyik társa bejön a kertből, vagy haza az orvostól, olyan örömtáncot rendez, mintha ezer éve nem látta volna, és amilyet a kutyák csak a gazdinak szoktak. Egyik kedvence a csapat matuzsáleme, Karak az ezervalahány éves beteg, öreg yorkie. Nincs nap, hogy ne csókolgatná végig többször is – de nagyon óvatosan, mert egyébként Busy kecsessége az elefántot meg a porcelánboltot idézi. Nem tehet róla. Ő így van összerakva. Egy csupa szeretet lánctalpas traktor. Nagyon sokat fejlődött, alakult már. Megszokta – a „szabad”, kóbor élet után: nehéz, hogy bizony neki parancsolnak. Vannak szabályok, és nem, nem azért, hogy megszegjék, hanem , hogy betartsák őket. Most éli viszont a gyerekkorát. Teljes beleéléssel játszik – leginkább birkózik. Ez az ő műfaja, de már kezdi pedzegetni azt is, a kutyajátékok mire jók. Mindenféleképpen jó lenne neki kutyatárs, ha a gazdi nyolc órában dolgozik, hiszen imád kutyákkal lenni. Nagyon jóindulatú, nagyon igyekvő, csupa szeretet kis jószág, de van még rajta finomítani való. Ez nem is csoda, hiszen gyerek.
Olyan gazdit keresünk neki, akinek van egy más kutyákkal barátságos, okos jól nevelt kutyája (vagy a gazdi sok időt szán rá, és a nevelést, amit az okos kutyatárs adna, megadja neki.) Ideális lenne, ha a gazdi is tevékeny lenne, szívesen jönne-menne, szerezne új élményeket, járna kutyaiskolába , vízpartra . Busynek ugyanis a víz a mindene. A leendő gazdi ne ugorjon hátast, ha Busy a szárazság közepén is tud sáros lenni. Ő ilyen. És sárosan is a gazdi nyakába ugrik, mert akkor is szereti. Jó környezet lenne számára együtt élő többgenerációs család, mindegyik generációból ki tudná ugyanis venni az előnyeiket, de mindegyikük számára nyújtani is ilyeneket.
A leendő gazdinak – most még – nem árt némi humor és idegi tűrőképesség, de ridesen nem kell már, és tizenévre kap egy CSODÁT.
Ha megismernéd ezt a kis csodát, hívd Takács Katit: 06 70 223 64 76 vagy írj a kasznakata@gmail com-ra 
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com