Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Soma
Somagazdira talált2018-08-02
bekerült:2017-11-20
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:kan iv.
született:2016-12-01
szín:fekete-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
4 kg
leírás:Soma a tesójával, Simivel a hajdúböszörményi sintértelepről került hozzánk. Mivel a település a szaporítók fellegvára, valószínű, hogy nem kívánatos szerelemgyerekek: yorkie és valami más elegyei (a tacskót szándékosan nem mondom, mert az alkatukra ugyan ráfogható, de tulajdonságaikat tekintve nulla tacskó nincs bennük.) Állatorvosunk becslése szerint 2016 decemberében született, ivartalanított, szívféreg-negatív, két kombinált és egy veszettség oltással rendelkező kisfiú.
Amilyen földre szállt angyal Simi, olyan kis szerethető ördög Soma. Illetve….. nem ördög ő, mert a) nem ő volt, b) nem szándékosan, c) nem tudta, hogy nem szabad, d) a cipő/papír/ bokor, széklába támadta meg őt, és nem fordítva. S mindezt el is hiszi, és olyan angyali, szeme sem áll jól ártatlansággal tud nézni az emberre, hogy van, aki be is veszi az alakítást. A művészi produkció mögötti igazság pedig az, hogy a) bizony ő volt, b) szándékosan, és c) nagyon jól tudta ő, hogy nem szabad, na de miről beszélünk, ha Éva sem tudott ellenállni az almának, pedig ő ember! Na ugye? Amúgy is: öreg korában majd élményekről szeretne beszámolni és nem arról, hogy mit nem tett meg.
Soma tehát született felfedező, hajszolja az élvezeteket, habzsolja az életet. Nem tudni, milyen körülmények között éltek Simivel. Feltételezhetően nem voltak rózsásak. Úgy tűnik azonban nem hagytak rajtuk nyomot a körülményeik. Simi egy rajtuk felülemelkedő angyal, Soma pedig egy Bicska Maxi lett: profi birkózó, nagy adrenalin függő, akinek kell a történés, anya idegeinek élén táncol, de nem megy el addig azért, hogy felcsattanjon az „ÉNEZTKINYUVASZTOM!” c. csatadal. Amúgy is, a jegyzetfüzet romjain, olyan bánatosan ül: Neked faragtam! Hát nem tetszik??? Hát… izé…. ööööö. Élvez minden percet, akár egyedül van, akár a falkával dajdajozik a kertben, akár a nagy matracon trambulinozik, vagy birkózik.
Rendes élvhajhászhoz méltóan…… hát nem kell rá egy gramm se. Illetve pár deka lemehetne. S mivel az intenzív mozgás ellenére (fogócska, ásás, birok), nem igazán megy le, lehet következtetni a bevitel mennyiségére: lényegében minden, ami nem gyorsabb, mint ő, lecsúszik. Merthogy raktározni kell. Ki tudja, mit hoz a holnap.
Ő folyamatosan jelen van, jelenléte érezhető, de ha van kutyatársasága, pompásan elfoglalja magát és őket. Ás is bizony a kertben, ha a gazdi nem forgatja elég hatásosan mérgében a szemeit. Elmegy addig a pontig, de nem tovább. De ez a pont bátor azért picit,ahogy ő maga is.
Csupa kicsattanó élet, ám nulla agresszió. Folytonosan ténykedik, e még aludni is olyan beleéléssel és intenzitással tud, hogy az is lázas tevékenységnek hat.
A csapat szereti. Szívesen fekszenek mellé vagy hagyják, hogy valamelyikükön pihentesse a fejét.
Gyorsan és szívesen tanul – persze, hisz ez is izgalom. Az együttműködési készsége nem olyan mindenek feletti, mint Simié, de ha jó bulinak tűnik, amit akarnak tőle, azaz érdekes, vevő rá.
Határozott házőrző… tudna lenni, ha hagynánk. Olyan vidéki kutya stílusú ( = ha valami elmegy a kerítésnél, ordítunk). Na de nem hagyjuk és ő ezt tudomásul vette.
Olyan családot szeretnénk neki, ahol nincs poroszos fegyelem, mert az mindkét félnek csalódás lenne. Vagány, de a kutyával meddig szabad elmenni szabályait tudó gyereknek hasonlóan zsivány társa lenne. Jó lenne kutya a családban (a legideálisabb az lenne, ha a testvérével, Simival költözhetne, mert hatalmas páros ők. Nem valószínű, hogy egyéb fajú állat gondot okozna neki, mert potenciális szórakoztatót látna benne – és persze, ha a másik kutyától van mit, tanulna is tőle. Nem sír, ha rövidebb időre egyedül marad, rendszeresen hosszabb időre viszont (napi 8-10 óra) nem szeretnénk, hogy egyedül maradjon. Kutyabarát munkahelyen is megszokna, mert megérti és mivel kénytelen, elfogadja: a dolgoknak áruk van. Ha velem akarsz lenni, nyugiban kell lenned. Nagyon jó lehet még, a többgenerációs család is neki, ahol, míg az aktív családtagok dolgoznak, a család nyugdíjas részével lehetne.
Érdeklődni Somáról Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com