Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Simi
Simigazdira talált2018-04-21
bekerült:2017-12-03
honnan:Hajdúböszörményi sintértelep
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2016-12-01
szín:zsemle
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
leírás:Simi a tesójával, Somával a hajdúböszörményi sintértelepről került hozzánk. Mivel a település a szaporítók fellegvára, valószínű, hogy nem kívánatos szerelemgyerekek: yorkie és valami más elegyei (a tacskót szándékosan nem mondom, mert az alkatukra ugyan ráfogható, de tulajdonságaikat tekintve nulla tacskó nincs bennük.) Állatorvosunk becslése szerint 2,16 decemberében született, ivartalanított, szívféreg-negatív, két kombinált és egy veszettség oltással rendelkező kislány.
Ritkán mondok ilyet, de Simi az álomkutya, akár kezdő kutyásnak is. A világ összes gonoszságával és rosszindulatával felfegyverkezve sem lehetne hibát találni benne. Nemcsak kívül, de belül is gyönyörű. Ha egy szóval kellene kiragadni belőle a lényeget ez a szó a kedvesség lenne, és ez egy mély őszinte, belülről jövő kedvesség: benne van a tekintetében, pillarebegtetésében, az imádatban, ahogy az Emberre néz, simogatja a kis mancsával, vagy épp finoman bökdösi: szeretgess már! és nem hagyja magát elterelni. És bármennyire is erőszakosságnak tűnik a „nem hagyja magát elterelni”, nem az. Olyan finoman és esdeklően teszi, hogy az embernek nincs szíve csalódást okozni neki, inkább rászánja azt a többlet időt – és legfeljebb elkésik.
Az idegenektől, látszik, tart. A vágya azonban, hogy szeressék, legyőzi a félelmet, annyira legalábbis, hogy félelemmel a szemében bár, de odamenjen, és kérje a simit (innen és simulékony természetéből jött a neve)
Igazi kislány, finom, decens. Bár játszik, birkózik, fogócskázik a többiekkel – lényegében mindenben benne van és élvezi is – ahogy ő játszik, az mégsem a fiúk dübörgése, finoman szökdécsel, csúszik ki az őt lebirkózó alól, az izomból történő csiphipuhikból észrevétlenül kivonul.
A csapat szereti. Szívesen feküsznek mellé vagy hagyják, hogy valamelyikükön pihentesse a fejét.
Gyorsan és szívesen tanul – persze, hogy igen, hisz az imádott lény addig is vele foglalkozik. Együttműködési készsége, az emberre hangoltsága és esze miatt vele a kutyaiskola (persze nem a poroszos) és az agility vagy dogdancing is élmény lehet.
Csendes kutya. Ha éppen ugat, az inkább a kiscsibe kicsit erőteljesebb, de nem visító csipogásához hasonlít inkább: nem annyira ugatás, mint csipogás, ami szintén illik finom kis lényéhez.
Bár ivartalanított, karcsú maradt, kicsit karcsúbb is, mint szeretném. Nem tolakszik az ennivalóért, nem túrja ki a többieket, így, ha nem figyel rá az ember, több kutya mellett hoppon maradhat.
Olyan családot szeretnénk neki, ahol értékelik finom szeretetre vágyó, és csupa szeretet lényét, leendő családtagjai ugyanolyan finomak és gyengédek, mint ő. Kedves, nem durvuló gyereknek felejthetetlen társa lenne. Jó lenne kutya a családban (a legideálisabb az lenne, ha a testvérével, Somával költözhetne, mert hatalmas páros ők. Nem valószínű, hogy egyéb fajú állat gondot okozna neki, mert maga a megtestesült szelídség, nulla agresszióval. Nem sír, ha rövidebb időre egyedül marad, rendszeresen hosszabb időre viszont (napi 8-10 óra) nem szeretnénk, hogy egyedül maradjon. Mivel rendkívül együttműködő, nyugodt és csendes, kutyabarát munkahelyen abszolút megállná a helyét, vagy többgenerációs családot szeretnénk neki, ahol, míg az aktív családtagok dolgoznak, a család nyugdíjas részével lehetne.
Érdeklődni Simiről Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com