Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Guy
Guygazdira talált2018-07-06
bekerült:2017-11-18
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:hím iv.
született:2015-06-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Guy 2015 júniusában született szívféreg-negatív, oltott, chipezett ivartalanított yorkshire terrier kisfiú, aki gazdától került hozzánk.
Szándékosan nem mondom, hogy családtól, ilyen szenvtelenül ugyanis még nem adtak le hozzánk kutyát, mint őt és társát, Kacifántot: „anya” és „apa” flegmán végigrágózta a procedúrát, papírkitöltést, időnként röhigcsélt, és a két kutyának együtt nem volt egyetlen oltása vagy oltási könyve, Guynak még neve sem.
Guynak nem lehetett egyszerű élete. A tesó, Kacifánt, enyhéz szólva túlburjánzó egyéniség, mellette nem nagyon lehet labdába rúgni, a gazdák pedig nem törődtek velük. Guy így meglehetősen visszafogottra sikerült.
Ha egy szóval kellene jellemezni, az az illedelmes lenne. Ez az illedelmesség azonban lehet, álca. Egy jelmez, hogy „ha már ilyenek vagytok, ne vegyetek észre”. Mert Guy igazándiból véve észrevétlen. Olyan, mint a férfi, aki nem nőzik, nem iszik, nem kártyázik, nem lóversenyezik, azaz leginkább azzal lehet leírni, mit NEM csinál, nem pedig azzal, mit csinál. Ilyen most Guy is: nem követelőzik, nem rongál, nem verekszik, nem kell rászólni, nem kakil be. Állandóan keresni kell inkább, hogy az ember ölbe vegye, megszeretgesse. Nekem kell figyelnem rá, hogy a jóból (séta, szeretgetés, jutifalat, együtt alvás) jusson neki. Hiába lakik fél éve nálunk, hangját sem hallani, csak ha valaki a kutyák közül már nagyon rámászik, értve ez alatt, szűkíti az életterét, közeledik hozzá, vagy csak ott szeretne feküdni, ilyenkor azonnal meglehetősen felspannoltan – félelmetesen és mégis: halkan – rárikácsol. Ennyi.
Szeret a kertben egymagában napozni, nézegetni kifelé az utcára, de nem játszik a többiekkel. Így ideális a számára egy kutyátlan család lenne, mert neki a többiek társasága nem öröm, inkáb közömbös vagy zavaró. Igazándiból fogadni sem tudja a közeledésüket. A kutyajátékokkal - egyedül – játszik azonban. A nap fénypontja neki, ha bezárom egy szobába egy kosár játékkal. Elég rendesen átrendezi.
Teljesen problémamentes, szépen sétál pórázon, szobatiszta, nyugodt, csendes, a nyugalmat szerető kutya.
Guyról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com