Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Ubul
Ubulgazdira talált2018-10-07
bekerült:2017-10-11
honnan:Örkény
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:kan iv.
született:2016-05-01
szín:fekete
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
10 kg
leírás:Ubul 2016 májusában született, ivartalanított, kisközepes testű, keverék kan kutya, a felmenők között akár szetter, akár spicc, akár bármi más is lehetett, úgy mint: csincsilla, szurikáta, vagy selyemmajom, mindenesetre Ubi nagyon jól sikerült, kívül-belül.
Azon ritka gazdikereső kutyák egyike, akiket még nem viselt meg az élet. Valószínűleg "csak" kidobták, de nem bántották. Nőtt, mint a gaz, így egy éves korára egy szertelen, hiperaktív, minden lében két kanál rosszcsont lett belőle. Ubul persze a korából kifolyólag is "rosszcsont", hiszen siheder még, kíváncsi, és ha már az a bizonyos két kanál: ezzel is habzsolja az életet. Jelenleg több, különböző nemű és korú kutyával van együtt, Ubul mindegyikkel játszana, akkor is, ha a másik fél erre nem annyira nyitott. Megadó alkat, azaz ha rászólnak, esze ágában sincs visszaszólni, hanem elnézést kér, és odébb megy, még ha csak egy-két percre is, aztán próbálkozik újra. Számára az élet egy nagy, végtelen játék és boldogság. Ha emberek között van, akkor hatalmas simivadászként állandóan láb alatt sündörög, teljesen mindegy számára, hogy éppen varratot szednénk egy másik kutyából, ő akkor is jön, túrja a fejét a kezünkhöz, afféle selymes szőrű, farokcsóváló, modern piócaként le sem száll rólunk. Zsizseg, mindenhol ott szeretne lenni egyszerre, és mindennek nagyon örül, még annak is, ha rászólunk, hogy most inkább menjen arrébb. Nyugton egyelőre csak akkor van, ha felvesszük ölbe, akkor viszont szinte szétfolyik a kb. 12 kg-s kutya az ember karjában, nagyon élvezi, hogy ő van a középpontban. Étellel, nagyon jól motiválható, megfelelő jutalomfalat fejében mosogatni is szívesen megtanulna, ha lenne befordítható hüvelykujja.

Ubul mindenkivel szemben barátságos, már-már túláradóan, így neki még meg kell tanulnia, hogy mi is az a privát szféra, de szerencsére nagyon jó agyú, jól tanítható kissrác, sőt, alig várja az egyéni foglalkozást. Minimális energiabefektetéssel és egy alapfokú kutyaiskolai tanfolyammal Ubulból igazi mintakutya lesz, ha nagy lesz (ha agyilag is felnő, méretileg már nem lesz nagyobb).

A szőre rendszeres kifésülést igényel, mert selymes, félhosszú szőre van, ami kezelés nélkül könnyen összefilcesedik.

Pórázon tud és akar is közlekedni, bár most még az egyenes vonalban előre - c. dolgot gyakorolni kell, mert szertelen, és megy egyszerre a szélrózsa minden irányába, nem érti, minek ez a kötöttség, hiszen ő amúgy sem szeretne az ember mellől elmenni.

Egyedül hagyva, amióta a gondozásunkba került, még nem volt, mindig voltak mellette más kutyák, így viszont nem rombol, maximum a játék hevében tehet némi kárt a berendezésben. Ha egyedüli kutya lesz, akkor viszont fel kell készülnie a leendőjének néhány megrágott cipőre, amíg a gazdi dolgozik, mert Ubul egyrészt még abban a korban van, másrészt eddigi életében senki sem mondta el neki, hogy mit szabad, és mit nem. Mozgásigénye még magas, hiszen fiatal kutya, de akár játékkal (ladbázás), akár sétával megadható neki az elegendő napi mozgás.

Ubi nagyon jó választás lehet akár első kutyának is, mert könnyen kezelhető, nagyon barátságos kutya, gyerekek mellé is jó választás, és egy kutyatestvérnek is nagyon örülne.

Ubulról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com
hely:Budapest , panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com