Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Szaltó
Szaltógazdira talált2019-06-20
bekerült:2017-10-26
honnan:Gyál
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier kev.
ivar:szuka iv.
született:2012-07-01
szín:fekete
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Szaltó állatorvosi becslések szerint 2012-ben születhetett (vitatkoznánk. Nagyon lepukkant állapotban, soványan, szőrhiányosan látták még. Úgy gondoljuk vagy 2 évvel fiatalabb) . Valószínűleg bolognese keverék, de visítása alapján puli is lehet a felmenők között.
2017 októberében került hozzánk egy baleset után. Nevét is innen kapta. Megmentői látták, mi történt: végkifejletként úgy repült ki az autó alól (nagy ütést kaphatott), hogy csak úgy szaltózott a levegőben. Sokkos állapotba került, így kergették, majd fogták meg. Szerencsére nem történt komolyabb baja, illetve testileg nem volt a soványságon és szőrhiányon kívül más rendbe hozni való rajta, de lelkileg elég soká tartott „kiegyenesíteni”.
Kezdetben – talán nem volt korábban több állat társaságához szokva – kifejezetten undok volt a többiekkel. Ha búvóhelyéhez közel mentek, kicsapott, mint a barrakuda, és a barrakudához hasonlóan hegyes fogakkal büntetett. Nem is szerették a többiek.
Fél évig nem volt hajlandó elhagyni a lakást, pedig kertes házban élt. Ekkor kezdődött csak lelki gyógyulása, de orvosi segítség (Dr. Kiss Gabriella) és ideiglenesen szorongásgátló adagolása is szükséges volt ehhez.
Lépésről-lépésre alakult át aztán, kedves, szerethető, barátságos kiskutyává. Az átalakulás olyan gyökeres volt, hogy mai énje valószínűleg nem ismerné meg korábbi önmagát.
Rettentően kedves, bújós kiskutya lett belőle, aki szeret a figyelem középpontjában lenni. Imádja ha simogatják, becézgetik, mindent puszival hálál meg. Idegenekkel is barátságos, nyitott: mostanra, úgy, ahogy vannak, SZERETI az embereket. Nagyon kommunikatív, beszélōs, örömének, lelkesedésének szeret hangot adni. Ez rendkívül sokrétű: a gügyögés-bügyegéstől, az elkeseredett, vádló vagy elégedett nyögdécselésen át egészen a velőtrázó sikításig terjed. Ez utóbbi bármi, csak nem kellemes. Velőtrázó sikolyokkal tudatja, ha megijed, és esetenként azt is, ha örül, ha vállalta a hihetetlen veszélyt, legyőzte félelmeit, és kiment a lakásból a kertbe.. Rettentő okos,messze az átlagot meghaladó intelligenciájú kiskutya, de előfordul, hogy eszével visszaél. Rájött például, hogy a visítása fegyver is lehet, és alkalom adtán visszaél vele. Szerencsére, a hangfegyvert is egyre kevésbé alkalmazza, hisz ő már, úgy tűnik, végérvényesen jó kedélyű, vidám, mindig lelkes kis szőrös gyerek lett. Aktivitása átlagos szintű. Szeret a kényelmes párnáján vagy a kanapén pihengetni. Más kutyákkal és a cicákkal is remekül kijön. A cicákat egyenes szereti. Szívesen befekszik akár egy cicakoszorú közepébe is Autóban szépen utazik, tanulgatja a pórázon járást, szobatiszta, nem rongál.
Ha úgy gondolod, hogy az időnkénti visítást (egyre kevesebb) ellensúlyozza kedvessége és egyéb jó tulajdonságai, Szaltóról Takács Katinál érdeklődhetsz a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com