Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Princess
Princessgazdira talált2018-04-21
bekerült:2017-08-13
honnan:Illatos úti Ebrendészeti Telep
faj:kutya
fajta:Bichon frisé kev.
ivar:szuka iv.
született:2011-08-13
szín:ezüst
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Princess 2011. augusztus 13-án született, két kombinált egy veszettség oltással rendelkező, szívféreg-negatív, ivartalanított bishon-freeze (keverék?) kislány.
Valószínűleg gazda adhatta le, és születési ideje valóban ez, egyébként 01.01 szerepel szokásosan az oltásikban.
Pont a 6. születésnapján került hozzánk, az illatos út kérésére – nehezen bírta a telepi életet – így úgy gondolom, nagyon komoly szülinapi ajándékot kapott.
A telepen a Hercegnőnek nevezték el, nem véletlenül, hanem a viselkedésére utalva. Mi – mivel ezzel könnyebben behívható - angol megfelelőjére, a Princessre változtattuk.
A név találó, hiszen, amikor úri énje jön elő, Princess egy valódi dáma, a porosabb fajtából: túlbodorított haj, várja az ember a nagyköves gyűrűt és az otthonkát, a tollporolót a kezéből, amivel a horgolt csipketerítőn lévő nippeket porolja,bár porcelán díszcsecsebecsét időnként inkább ő maga alakít: annak rendeltetését átlényegítve, megkaparintja magának, mint díszhelyet, a kutyapelenkát, és csinosan elrendezi magát rajta. Amikor olyan kedve van, úgy vonul, mint egy úri dáma.
Szempillantás alatt levedli azonban az úri manírt, ha előkerül a labda: olyankor nem tud senki magasabbra ugrani nála, és kitartásban valamint állóképességben kenterbe veri a suvernyákokat, akikkel harcol a labdáért, de a labdát dobáló alkalmazottat is. Hihetetlenül magasakat ugrik, és hihetetlenül kitartó is ebben.
Ha labda van a látóterében átlényegül amerikai foci csatárrá, és letarol mindent és mindenkit, ami és aki ő és az áhított tárgy közé áll. A földharcban (ki kapja fel a labdát, pankrátorokat megszégyenítő figurákat vezet fel, és minimum olyan kemény is, mint azok.
Háborúba azonban nem bonyolódik, nincs acsargás, anyázás (hogy is tehetne ilyet egy úri nő?), ha nem sikerül megszerezni a labdát (ez ritka), méltóságosan levonul a pályáról.
A kutyákkal a viszonya baráti. Ha kedve van játszik vele, ha nincs audiencia, párnájáról, királynői hattyúnyakkal figyeli őket.
Szeret a kertben lenni, tenni-venni, napozni, és ha éppen ez jut eszébe, harcias szájkaratéval védi a királyságát, ami persze csak színház, hisz agressziónak nyoma sincs benne.
Ha épp lustába kapcsolt, az ember áteshet benne: lefeküdt a konyha közepére de semmiért nem mozdulna.
A pocakját szereti, ám ha lehetősége van rá, le is mozogja.
Nagyon szeret sétálni. Ha látja menni fog, izgatottan ciripel, és a séta első 200 m-én mindenkinek tudtára adja, hogy megjött, megérkezett, itt van. Ez később szelidülni fog. Nálunk sajnos nem sétálhat annyit, amennyit jó lenne, kevés az önkéntes, és így, mint egy megvadult gőzmozdony húz: amikor többet kijutott pórázas sétákra, teljesen kulturáltan, laza pórázzal sétál.
Az embert szereti, de nem tolakodó. Ha a gazdi veszi a lapot, nagyon jó, ha nem úgyis.
Csendes, ha a gazdi dolgozik, nem sok vizet zavar. Ha azonban megszólal…. hát.. orgánuma nem kellemes, erő éles hangja van. Szerencsére nem szószátyár.
Olyan családot szeretnénk Princessnek, ahol - kaphatja a szolgáltatásokat külön-külön családtagtól is – van labda/plüss-dobáló embere, sétáltató, fülvakargató embere, ahol a gazdival együtt tombolhat, ha erre van kedve, de ha nincs fogadóóra, ezt tiszteletben tartják. Szívesen menne túrákra és göngyölödne a gazdi ölébe/a gazdik mellé tévézés közben, alváskor. És persze, egy életre szeretnék őt, amit – megjárta a hadak útját – Princess igazán tudna értékelni is.
Érdeklődi Princessről Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 vagy a 06 70 619 06 96-os számon vagy a kasznakata@gmail.com-on
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com