Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Tricky
Trickygazdira talált2018-04-30
bekerült:2017-09-15
honnan:Kutyamentő Angyalok
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan
született:2009-01-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
2 kg
leírás:Tricky 2009 végén született, szívféreg -negatív, chipezett, oltott és féreghajtott, 2009 elején született, 2 kg körüli yorkshire terrier kisfú, aki bár gazdis volt fölöttébb megviselt állapotban került hozzánk: bolhásan, csont soványan, hiszen szétrohad szája miatt már enni sem tudott – és fölöttébb akaratosan. Szemben azzal, hogy 2017 őszén találták meg az utcán és került hozzánk miután a gazdája nagy nehezen lemondott róla, oltva utoljára 2011-ben volt.
A tulajdonosai külföldön dolgoztak, másra bízták, ez azonban nem magyarázza az oltások hiányát, az ellátatlan, rosszul gyógyult t lábszárcsont-törést és szalagszakadást.
Mivel korábban valószínűleg nem sokat nevelték, nem sokat foglalkoztak vele, mindent ráhagytak, az együttélés nem volt egyszerű az elején. Rendkívül akaratos volt, a tiltásról hallani sem akart és nem kereste, igényelte az ember társaságát.
Ahogy egyre jobban érezte magát, nem csípték már a bolhák, enni tudott, súlya gyarapodásnak indult, és érezte: ami történik, érte történik vele, egyre kedvesebbé vált.
Mostanra nemcsak, hogy igényli, ki is követeli, hogy foglalkozzanak vele, ölbe ülhessen, szeretgessék és hogy ember barátjával aludhasson. Határozott elképzelései vannak arról, mit mikor szeretne, de ezt nagyon jól tudja kommunikálni, és bár egy ideig próbálkozik elérni, már el tudja fogadni azt is, hogy nem minden és mindig úgy lesz majd, ahogy ő kigondolta. Az emberben az akciója után nem az az emlék marad, hogy „jájjjjj, de erőszakos ez a kutya!”, hanem „Hűűű, de ügyesen elmagyarázta, mit szeretne.
Sokat változott tehát előnyére, csiszolódott.
A kutyákkal a viszonya vegyes. Illetve inkább pontosítanék: a kutyák viszonya hozzá vegyes. Tricky nem igazán keresi a társaságukat, nem tud mit kezdeni velük, nem tud játszani velük. Feltételezem, nem volt kutyatársasága. Odabújik hozzájuk este, ha lefekszünk, de csak kényelmi megfontolásokból: jó puha vagy, jó fejtartó vagy, vagy jól melegítesz. Nincs barátja sem. Inkább magányos farkas ő, aki imád egyedül el tenni-venni, napozni a kertben. Soha nem kötött viszont egyikükbe sem bele, ritka módon azonban, többen hátulról mindig, Trickybe belecsíptek már, mintha valami irritálná őket benne. Ilyenkor csak panaszosan/méltatlankodva felvisít, de nem vesz revansot. Viszont, ha ölben van, a helyzet egészen más. Akkor kiharap, mint a sárkány, mert a POZÍCIÓJÁT csak senki ne fenyegesse.
Helyes vidám családtaggá vált, aki egész kiskerekeseket kivéve, bármilyen összetételű családban megállná a helyét.
Tricky-re még lábműtét(ek) várnak, ám ismerkedni, barátkozni már lehet vele.
Trickyről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail-en.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com