Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Angelit
Angelitgazdira talált2024-01-21
bekerült:2017-07-22
honnan:Nyíregyházi PCAS
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2016-03-23
szín:rajzos
szőr típus:rövid
méret:kicsi
12 kg
leírás:"Nem a hangjával, hanem a személyiségével hòdìt"
Angelit testvérével, Jáspissal került hozzánk, rossz tartás miatti kobzásból a nyíregyházi PCAS révén. Jáspis már évek óta gazdis. Hamarabb tudott ismét bizalmat szavazni, ezért.
Angelit 2016 eső negyedévében született, szívféreg-negatív, oltott, chipezett ivartalanított ksilány, Miki egér arcocskával és fülekkel. Élete biztosan bonyolult és sok sérüléssel járó volt, mert érkezése óta szerinte az emberrel neki bizalmatlannak kell lennie. Nem akart ő harapni, igazából nem is vert le nagy hisztiket, egyszerűen kialakított magában egy elkerülő hadműveletsort: ne érj hozzám, nyakörv, póráz fúj, majd én tudom, mikor, merre megyek.
Hihetetlenül sokat változott azóta Angi. Mindigis vágyhatta ő az ember társaságát, csak megkínzottsága miatt – érthetően – bizalmatlanná vált. Sikerült azonban meggyőzni, és mit is mondhatnék róla most mást azon kívül hogy tökéletes. Bárki számára csodàs társ lehetne, mi mégis azt szeretnénk, hogy Angi gyermekes csalàdban élhessen, végtelen nyugodtsàga, a gyermekekkel valò csodàs kapcsolata/finomsága ugyanis minden gyermeket levesz a làbàròl, s rajtuk keresztül: a felnőtteket, szülőket, nagyszülőket, azaz a gazdikat is. Ha a „tökéletes” fölött is van egy kategória, Angi minden bizonnyal abba sorolandó: valamennyi négylàbù tàrsàt szereti, gond nélkül elfogadja, legyen a jövőbeli társa cica, vagy kutya. Szeret a kertben bandàzni, ladbàzni,de a pòrázas sétákat sem veti meg. Rendkívül alkalmazkodò: gyorsan megtanulja ùj környezete szabályait. Egyedül hagyva nem rongál, nem szedi szét a házat, türelmesen vàrja, mìg hazaérsz a munkából. Ő ez idő alatt a játékával szórakoztatja magát, illetve a kanapén lazul. Természete nyugodt, érdeklődő és igen emberközpontù. Szeretetéhes, bùjòs, simikövetelő. Angi igen csöndes, nagyon ritkán hallatja a hangját; feleslegesen nem ugat, és unalmàban sem vitatkozik a szomszédokkal. Teljesen szobatiszta, amennyiben ki kell mennie ilyenkor sem jelez, hanem kivàr. Esetében a megszokás jelenti megoldást, ami a megszokott időben történő sétákat, kiengedést jelenti.
Ha gazdája első kutyás lenne, Angi türelemmel megtanítja a kutyázás rejtelmeire.
Angelitről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06070 619 06 96-os vagy a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen!
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com