Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Veil
Veilgazdira talált2018-09-25
bekerült:2017-07-07
honnan:Karcag
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier kev.
ivar:kan iv.
született:2015-01-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Veil szívféreg-műtött, ivartalanított, két kombinált, és veszettség oltással rendelkező westie-yorkie fiúgyerek: a westiektől hengerest testét, fejformáját és vakarékmakacsságát , patkányűző kedvét, yorkie őseitől színét és szépségét  örökölte. állatorvosunk becslése szerint 2015. januárjában születhetett. Idős gazdája otthonba került, ő pedig a karcagi temetőben húzta meg, és próbálta fenntartani magát. Nevét onnan kapta, hogy szőrzete teljesen összeállt rajta, páncélként lehetett csak – helyenként fűrész élű késsel – eltávolítani róla,s a bunda darabjai olyannyira ragaszkodtak egymáshoz, hogy ahogy húzta maga után, mint egy középkori női ruhán, másfél méter hosszú szőr-uszály (követte, azzal vonult naaaaagy peckesen.
Veil igazi kis mácsó pasi, ami egész lényéből sugárzik. Hogy csinálta, hogy a temetőben meghízott, nem tudni, hacsak nem vadászattal biztosította a táplálékát, egy biztos: kövéren került hozzánk. A pofátlan, mindig molesztáló, játékra hívó társak, a kergetőzések a kertben, a birkózások a tatamin rendbe tették azonban a kondícióját, de féktelen étvágya miatt (vigyázni kell erre!) ismét fogyóznia kell!
A társas örjöngéseket sosem ő kezdeményezi. Ha a csajok eleget rágják (szó szerint) a fülét, akkor bekapcsolódik, ám méltósággal, mint amikor a kondi szépét (férfiban) zaklatják női rajongók: módjával elviseli, de távolságot tart. minden távolságtartása lefoszlik azonban, ha rágcsálót vagy más állatot észlel, aki nem kutya. Akkor az ismerkedésről legfeljebb három vödör hideg víz beszéli le. Mert azok csak ne jöjjenek e hozzánk! Ez a mi területünk! A kutyáknál viszont ne zavarja a nagy létszám sem. Aki szimpatikus, azzal barátkozik, aki nem, nagy a hely, kikerüli, nem bújik hozzá, és ennyi.
Kutyával vitája – az is szájtépésig jut csak el – a vacsora kapcsán van. Mert az ennivaló célszerűen az övé kell(ene) hogy legyen.
Az embernek kedves barátja. Képes önálló életre Nem forog minden gondolata a gazdi körül, csinál ő programot (alvás, kerti szöszmötölés, ablakon kukucskálás, játékok, haverok) magának, de mindig örömmel fogadja az ember közeledését, legyen szó ölbe vételről, közös –akár igen hosszú – sétáról, együtt gyümölcsnasiról, vagy összebújva alvásról, játékról.
Nem erőlteti azonban rá magát a másikra.
Sétálni nagyon szeret. Kis termete ellenére igen sokat is kedvvel sétál akár. A séta az ingerek miatt fontos, az ingerek pedig azért mert okos, kellenek a számára a felfedezni való izgalmak.
Olyan családot szeretnénk a számára ahol vannak – békés – történése, de van a kutyának magánszférája is, tetszése szerint kimozoghatja magát a gazdival, de lehetőleg kertes házban, önállóan is. Szívesen játszik játékokkal de az emberrel vagy kutyatárssal szívesebben. GYERMEK MELLÉ NEM MEHET, MERT RANGSOROL, AKÁR A ODAKAPÁSTÓL SEM RIAD VISSZA!
Veilről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy a kasznakata@gmailcom e-mail címen, bemutatkozó levéllel
videókhttps://www.youtube.com/watch?v=qsvvePnozsQ
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com