Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Snapsz
Snapszgazdira talált2022-02-12
bekerült:2017-05-22
honnan:Gyömrői Kutyamentsvártól átvéve
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:kan iv.
született:2016-06-01
szín:barna
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
8 kg
leírás:https://youtu.be/xNnewVagiHE

Snapsz szívféreg-negatív, két kombinált, egy veszettség oltással rendelkező álomszép ivartalanított kisfiú. állatorvosunk becslése szerint 2016. júniusában született. Gyömrőn, a cigánysoron fogta be a sintér, majd került a Gyömrői Kutyamentsvártól, testvérével (egyértelmű a rokoni kapcsolat), Roséval, hozzánk.
Hogy miből van mixolva? Lehet benne tacskó, németjuhász és pincsi is. Tacskó csintalanság és ész, a németjuhász szófogadása nélkül, ám jóindulatával és pincsis szőrzet. kb. ennyi.
Ahogy egyetlen más élőlény, ő sem tipizálható igazán, hisz egy egyén, egyéniség és egyéni. Röviden jellemezve: jóindulat bomba. Rövid lábain, egy nagyon-nagyon erős jóindulat viharzik keresztül kasul a lakásban, a testeden, az életedben. Meglehetősen gyakran eszébe jut majd – ahogy teszi velem is –hogy „Anyaaaaaa, imádlak!” – és becsapódik teljes vehemenciával. Te kicsit majd lyukas maradsz, mert az ereje nem a kb. 8 kg-s súlyával arányos.
Testvéréhez hasonlóan aktív, játékos, ám hozzá viszonyítva a szófogadás élő szobra (egyébként azért nem). Nála erősebb a jóindulat, mint a kiváncsiság. Igen, lehet, hogy jó lenne tudni, milyen ízű a cipő, anya retikülje, de ha látja a reakciót (anya feje ellilul mondjuk Rosé akciója láttán) ebből ő saját használatra leszűri: retikülrágás = nem követendő vagy elfogadott magatartás. Nála a NEM! egy életre, és nem az adott pillanatra szól. Jól van, értem, nem akarod. – és ezzel a dolog nagyjából elrendezve. Még akkor is, ha tiltás, vagy a büncselekmény miatti „szózat”, nem neki, hanem a csapat egy másik tagjának szól. Kivételt ez alól a szabály alól egyedül a szeretetbecsapódások jelentenek. Túláradó szeretét nem tudja kontrollálni.
Vannak persze határozott elképzelései is a dolgokról: minek a póráz? Minek kéne azon normálisan közlekedni, a helyett, hogy eléd állnék, a fejedig ugrálnék és lerágnám róla a hajat! Ez sokkal viccesebb. Viccesnek, lehet, vicces, de amikor Snapsz rájött, hogy a kulcs a világhoz, a kijutáshoz a bázisról a NORMÁLIS pórázon közlekedés, minden további „ujjgyakorlat” nélkül megoldotta.
Szeret mozogni, de pláne a tesójához képest mozgásigénye legfeljebb csak közepes, és csak akkor mozog, ha van ok (pl. lehet kergetőzni valakivel, vagy mozgás van a telekhatáron). Öncélú, a saját szórakoztatását szolgáló vágták nála kizártak. Ha dolog van, akkor viszont repeszt és üvölt a kerítésnél tele pofával. Szóval: nagyon. A hangját imádja kiereszteni. És van is neki, rendes, férfias, öblös. Ez is javult (nálunk üvölteni nem szabad), de ezt azért alkalmanként el kell mondania a mondandóját.
A behívás zárt kertben már 90%-osan működik (nagy szó egy korábbi önellátó, önfenntartó nagy egójú fiú kóborkutyánál. És csakis szeretetből teszi)
Kedvenc játéka a birkózás más kutyákkal. Bele is tesz apait, anyait, de soha nem durvul. Hiába baromi erős és teszi oda magát, figyel, hogy a másiknak fájdalmat ne okozzon. Ezért kedvenc birokpartner a többieknek. Édes szokása, hogy a hátán, lábait széttárva, tátott szájjal alszik 
Lelkületét leginkább a jóindulat és az életöröm jellemzi, amolyan lusta, mediterrán fajta. És ÖLBEKUTYA. Csak kicsit megnőtt. Azt hiszem, a leírásból is érezhető: nagy kedvenc, és nem véletlenül. Ő az, aki összetöri magát, azt sem tudja, mit csináljon, ha látja anyának rossz kedve van. És addig szeretgeti, puszilgatja, bohóckodik, amíg anya elneveti magát. Aki emlékszik a régi kutyáinkra, nagyon emlékeztet Mateora, külsejében és lelkületében is.
Snapszról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
videókhttps://youtu.be/bjM8UuMajYg
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com