Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Grál
Grálgazdira talált2017-08-06
bekerült:2017-05-17
honnan:Gyömrő, Kutyamentsvár
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier kev.
ivar:hím iv.
született:2015-05-01
szín:krém
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Grál állatorvosunk becslése szerint 2015 májusa körül születhetett, valószínűleg yorkshire terrier és bishon havanese keverék. Ivartalanított, szívféreg-negatív, két kombinált és egy veszettség oltással rendelkezó, kb . 4 kg súlyú fiú kutyus.
Gyömrő környékén, egy erdőben találta a helyi gyepmester társával – tán testvérével? – a semmi közepén, olyan állapotban, hogy el kell gondolkoznunk: minden kétlábúra illik-e az ember szó. Hisz nem két perc, amíg egy kutya ilyen lesz, és állapotukból ítélve nem is két perce voltak ilyenek. Grál társának az életét 10 napos intenzív kórházi kezelés mentette csak meg. Vajon hányan mentek el, akár többször is,két elemi emberi kötelesség: az együttérzés és a segítségnyújtás parancsát megtagadva? Megmondom: ahányan csak látták őket. Kőből van a szíve az ilyen embereknek. Tanulhatnának az állatoktól, hisz Grál vigyázott gyengébb társára, Lancelotra, nem hagyta magára, pedig egyedül jobb esélye lett volna, hogy eljut olyan helyre, ahol ennivalóhoz juthat.
Csontsovány testét döbbenet mocskos páncél fedte, amiben volt minden elképzelhető és elképzelhetetlen. Levágni róla négy óra munka volt. Miután megszabadult „kényszerzubbonyától, menni sem tudott először, dülöngélt, mert a gubanc által gúzsba kötött tagjai, korábban kényszertartásban voltak, s hogy lement róla a saját testsúlyával azonos súlyú tere, meg kellett tanulnia újra egyensúlyoznia.
Csodálatosak az állatok: sok jó nem történhetett vele, Grál mégis bizalmat szavazott, hagyta, tegyem vele, amit gondolok, majd mikor megszabadult a rákövesedett szőr-mocsok betontól hálásan nyalta a kezem. Onnantól az Isten voltam.
Szép lassan elkezdett hízni visszatért az ereje, megszépült, magához tért. Hiába kistestű kutya, van benne valami impozáns egy vele született méltóság, ami minden mozdulatából süt. Ő úgy domináns, hogy lényegében ehhez semmit nem kell csinálnia, mert ezt a kisugárzást a kutyák is érzik, értik. Ettől még vígan kergetőzik, birkózik, de van minden megnyilvánulásában valami decens, tiszteletet parancsoló. A kutyák közül megválogatja, kivel barátkozik, de a többiekkel is – a legjobb jellemzés rá talán: barátságosan udvarias. Ha viszont betámadják – nem sok kutya volt olyan balga – kőkemény.
Az ő terepe igazán az ember. Az ember barátja, társa szeretne lenni. Hihetletlenül kommunikál. A hozzánk járó közszolgáltatás középiskolásoknak egyértelműen a kedvence, mert szófogadó, mégis vidám, együttműködő. Szeret a figyelem középpontjában lenni, de ezt nem ugrálva, nyomulva éri el, hiszen az nem az ő stílusa lenne: egyenes testtel leül, két lábával „csápol”, hogy hahó, rám figyeljetek. És aztán magyaráz, mondja, mondja kutyául talán azt mi történt vele, hogy került a gyömrői erdőn a tisztásra, a szemétlerakóhoz. Mi azonban sajnos nem értjük. Sokkal többet ő a mi nylevünkből. Nagyon szeret sétálni, minden érdekli, ugyanakkor a séta sport is számára: szemmel láthatóan élvezi az élményt, de a mozgást is. Ebben ugyanúgy, mint minden másban is: kultúrkutya, visszafogott, viselkedni tudó de mégis tevékeny.
Ha egyedül kell lennie, néhány protestáló ugatás után elfogadja a megváltoztathatatlant. Otthon dolgozó gazdit sem zavar, de kutyabarát munkahelyre is nyugodtan vihető, mert nem okozna gondot. 6 év feletti gyermek mellé vagy háromgenerációs családba is kiválóan illő, minden családtagnak sok örömet nyújtó új családtag lehet. Olyan családot szeretnénk a számára, ahol a légkör nyugodt, de mégis vannak történések, ahol az, hogy „a kutya családtag” nem csak egy üres frázis, hanem valóban tartalommal bír, mert neki az átélt szörnyűségek után a szeretet a biztonság, az oxigén. Csodálatos, empatikus hallgatóság, legyen szó iskolai igazságtalanságról vagy szerelmi bánatról. De szívesen úszna a gazdival a Balatonban vagy túrázna a hegyekben is. Este pedig lefeküdne, békázva, ahogy szokott a gazdi lábához tévézni és egy kis gyümölcs-nassolgatásra. Non-stop kutyatárs nem feltétlenül kell neki, ám alkalmanként szüksége van rá, hogy fajtársai társaságában legyen.
Ha megismernéd, és érzed magadban az indíttatást és képességet, hogy egy kutyaéleten át szeresd, hívd a 06 70 223 64 76-ot vagy jelentkezz e-mailben a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com