Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Riki
Rikigazdira talált2018-10-21
bekerült:2017-03-02
honnan:Miskolci Állategészségügyi Telep
faj:kutya
fajta:Shar pei kev.
ivar:kan
született:2012-08-29
szín:barna
szőr típus:szálkás
méret:közepes
leírás:Riki 2012 augusztusában született, ivartalanított, leginkább egy szálkás szőrű shar-peire emlékeztető, de annál kisebb termetű keverék kan kutya, aki a Miskolci Ebtelepről került a gondozásunkba, bár elég hamar felmerült bennünk a kérdés, hogy mit keresett egyáltalán ott? A kutya ugyanis végtelenül helyes, kedves, rendes, alkalmazkodó, pórázon szépen sétál, kutyákkal jól kijön, szobatiszta... napestig sorolhatnám. Azóta sem értjük, hogy kinek lehetett belőle elege, esetleg unta meg őt. Sem nem nagy, sem nem problémás.
Eleinte a kutyapanzióban összerakták a kicsikkel, mert Riki annyira kulturált, és annyira kedves volt a nála jóval kisebb kutyákkal, hogy csak lestünk. Később megbizonyosodhattunk a tűrőképességéről is, mert egy másik, domináns kan napokig szekálta és provokálta őt, amíg Riki végül reagált a dologra. Játszani nagyon szeret, odáig van a labdáért, vissza is hozza, de szívesen játszik más kutyákkal is, ha azok vevők rá. Akikkel már összeszokott, azokkal a játék során a kergetőzés és az egymás "gyepálása" is egyaránt programpont.
Hangját csak akkor hallatja, amikor azt látja, hogy az általa szeretett emberek más kutyával foglalkoznak az orra előtt, pláne labdáznak vele (skandalum!) miközben ő nem jöhet oda.
A pórázas sétákon eleinte húzott, most már gyönyörűen jön láb mellett, persze miután elvégezte a dolgát, és megszagértett mindent.
Annyi azért kiderült az előéletéről, hogy biztosan kapott már jópár negatív élményt kétlábúaktól, mert az idegenekkel szemben eleinte voltak fenntartásai, és a mai napig megijed, elugrik, ha "nyomorgatni" akarjuk, azaz kellemetlenséggel járó dolgoknak tennénk ki, vagy lefogjuk egy-egy vizsgálathoz. Ilyen a fésülés, ha véletlenül meghúzzuk a szőrét, de ilyen volt az ivartalanítása utáni varratszedés is, nem bírta, ha lefogtuk, bepánikolt tőle, és iszonyatos hisztit vert le, holott akkor még a varrataihoz hozzá sem értünk, Riki mégis úgy tett, mint aki az életéért küzd. Természetesen ezek el fognak múlni nála idővel, türelemmel és gyakorlással, illetve ahogy alakul ki a bizalom a gazdi iránt, úgy halványulnak ezek a pánikolások majd, de addig is emiatt nagyon pici gyerek mellé nem ajánljuk.
Mozgásigénye átlagos és egyáltalán nem kielégíthetetlen, imádja a pórázas sétákat is, de labdázással is könnyen lefárasztható.
Autóban kulturáltan utazik, bár eleinte azt sem tudja, melyik ablakon nézzen ki, minden érdekli, de pár perc után megnyugszik, és egy élő, tömpeorrú szfinx-ként tölti az út további részét. Ha van mellette szabad kezű utas, akkor félig az ölében.
Várja azt, aki most már nem hagyja őt el még egyszer, aki megérti, hogy kutyát egy életre választ az ember, és akinek pontosan egy ilyen különleges külsejű, és még különlegesebb természetű kutyával érezné teljesnek az életét.
Videók Rikiről: https://youtu.be/3VVgTflxEHg, https://youtu.be/qStsIulTV1Q, https://youtu.be/3xppRQH8Cig, https://youtu.be/mzpJHyGB4zY, https://www.youtube.com/watch?v=LJkNqFLtsuw&feature=youtu.be, https://www.youtube.com/watch?v=zC78tgBSIh4&feature=youtu.be, https://www.youtube.com/watch?v=YvhCahcXg50&feature=youtu.be
Rikiről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06702236476-os számon, vagy e-mailben: kasznakata@gmail.com
hely:Budapest, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com