Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Cora
Coragazdira talált2018-06-02
bekerült:2017-02-28
honnan:Örkény
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka
született:2016-12-20
szín:beige
szőr típus:rövid
méret:
leírás:Cora ismereteink szerint 2016 december végén született,szívféreg-negatív, ivartalanított, közepes testű (kb. 16 kg) keverék kislány, akiben leginkább a cane corso ismerhető fel talán leginkább a mixtúra elemeként.
Élete nagyon rosszul kezdődött: Örkény cigánysorán kóborolt. Egy ház helyett egy régi szekrény mellé kiláncolt – szintén még gyerek, 9 hónapos – mamakutya szopós babái közé betársulva – a mamakutya elfogadta – ő is kiszolgálta magát a menekülésre képtelen tejcsárdánál, melegítették egymást a többiekkel, így életben maradt, s minden együtt kerültek a gondozásunkba.
Cora végtelenül nyugodt, barátságos, kedves kislány, aki még most tanulja, mi is az igazi élet, amikor nem pusztán az életben maradás és a védekezés a tét. Szereti a többi kutya társaságát, mindenkivel jól kijön. A pórázon közlekedéssel most ismerkedik, s nem érti, miért kell, de nagyon ügyes, hamar belejön. Jutalomfalattal is jól tanítható, ám a kedves szóra azonnal ott terem. Az talán még fontosabb! Igazi "dögönyözendő" kutya, akinek egyelőre ismeretlen érzés az, ha sokan állják körül, és mindannyian csak őt szeretnék simogatni, Cora ilyenkor megilletődve lemerevedik, és megvárja, hogy vajon mi lesz ennek a vége?
Ha viszont megszeret valakit, annak nagyon produkálja, teszi-veszi magát, egy amolyan egyszemélyes boldogság-hadseregként, jön, tarol, ugrál (és még ugrás közben is csóvál), puszit oszt.
Mozgásigénye közepes, nem kell hosszútávfutónak lenni a lefárasztásához. Ajánlott vele a kutyaiskola is, Cora csak úgy szívja magába a tudást, nagyon igyekszik, hogy megfeleljen, csak egy szeretetteljes, türelmes, őt határozottan irányító gazdira (vagy többre) van ehhez szüksége. Nagyobb, kutyával már bánni tudó gyerekek mellé is ideális játszópajtás lehet, de egy kutyatársat sem vetne meg, mert rajong a többi kutyáért, és jót tenne neki egy játékos, de már nem ennyire hebehurgya kamaszkutya, akitől szintén sokat tanulhat. Várjuk a jelentkezését annak, aki benne gondolja megtalálni a legjobb barátját legalább 15 évre!
Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06702236476-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen lehet.
hely:Gyöngyöshalász, panzió
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com