Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Füstös
Füstösgazdira talált2017-05-22
bekerült:2017-02-04
honnan:Szerencs
faj:kutya
fajta:keverék kev.
ivar:szuka iv.
született:2015-01-01
szín:ezüst
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
3 kg
leírás:Füstös állatorvosunk becslése szerint 2015. elején születethetett. Szívféreg-negatív, két kombinált, egy veszettség oltással rendelkező, chipezett ivartalanított max. 3 kg súlyú, az állatorvos úgy gondolja: színhibás yorkshire terrier kislány.
Szerencs környékén került elő a semmiből, nagyon rossz állapotban, soványan, és mivel a gazda fellelésére tett erőfeszítéseik nem hoztak eredményt, a szerencsi állatvédők egy idő után átadták fajtamentésünk gondozásába.
Füsti az első heteket pihenéssel és evéssel töltötte. Ahogy nőtt a súlya – és hogy nőjön, nagyon csak dolgozott érte, megszerezte volna (ha hagyják) összes vacsoracimbije vacsoráját is – nőtt önbizalma és játékos kedve. Szép lassan a falka forgószelévé nőtte ki magát. Ha bárhol – kertben, lakásban - fogócska van, ő biztos benne van. Ha látogató jön, leszerepel a színpadról mindent: eljátssza Karakot, Sue-t, Cérnát és az összes többit azért, hogy csak őt, csak őt vegyék észre. Az ismerkedéshez performance-ot is talált ki: cikázik a játékok között mindet megszerzi, feldobja a levegőbe, vagy éppen el, távolabbra és aztán ismét megszerzi. Természetesen, más kutyát nem hagy szóhoz jutni, hisz minden jelenlévőben tudatosulnia kell: ő a legcukibb. Aztán másfél óra pörgés után elzuhan és hortyog.
A napi életben nem ilyen, nem akarja túlszerepelni a többieket. Részt vesz a falka életében, ha fogócskáznak, birkóznak, ő biztos benne van, de balhét még a játék hevében sem kezdeményez: teljes beleéléssel huzakodik a játékokon, de csak a játék kedvéért. Bármennyire is szereti azonban a kutyajátékokat – a sipákolósakat különösen, azokat olyan jól cincogtatja, hogy az ember kerti madarakénak gondolná a hangjukat – értük VALÓDI háborút semmilyen körülmények között nem vívna. Ha ez fenyeget, sarkon fordul, keres másikat magának, annyira nem érdekli a dolog. Imád apportírozni és nagyon szereti a labdát.Jól kijön a többiekkel, ami persze nem azt jelenti, hogy két méterrel a szőnyeg alatt közlekedik, de nem is domináns a szó mindennapi értelmében. Igényli, hogy ne csak az emberhez, kutyához is odabújhasson.
Az emberrel rendkívül barátságos, imádja, ha szeretgetik, ő is odamegy a kétlábú barátjához, hogy megszeretgesse, de nem az a típusú kutya, aki a huszonnégy órás ajnározást követeli. Ellenőrzi, hogy a szeretet lény megvan-e, lenyom egy cuppanósat, de aztán megy a dolgára, mert legtöbbször van neki.
Mozgásigénye nagy, de nem hiperaktív. A sétát, mint lehetőséget, sohasem utasítja vissza, de igen, előfordul, hogy elfárad. . Otthondolgozó gazdit is hagy dolgozni, sőt akár dolgozni vinni is lehet. Ismeri az „etikettet” (megtanítottuk rá), tudja, mikor, hol mit szabad.
Olyan családot szeretnénk neki, ahol van kutyatársa, agyát is foglalkoztatják, kutyasuliba megy vele a gazdi, és nem kell túl hosszú időt magában töltenie. A hangja horrorisztikusan fülsértő, teljes ellentétben áll aranyos, kedves egyéniségével. Lebeszélhető az ugatásról, de panelbe e miatt sem való. Örülne, ha lenne, gyerek-társa. Sok mindent ki tudnának bontani egymásból  
Füstösről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
videókhttps://youtu.be/p91UmVsNkOM
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com