Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Conchita
Conchitagazdira talált2017-04-24
bekerült:2017-01-20
honnan:gazdától-lemondó nyilatkozattal
faj:kutya
fajta:Pekingi palotakutya
ivar:szuka iv.
született:2006-06-14
szín:zsemle
szőr típus:hosszú
méret:kicsi
4 kg
leírás:Conchita 2006. június 13-én született, oltott, ivartalanított, szívféreg-negatív pekingi palotakutya kislány.
Sorsa szomorú, bár cserben nem hagyták még soha.
Gazdája meghalt, barátnője vette magához, majd nála is rákot diagnosztizáltak és olyan súlyos stádiumú, hogy nem tudta már ellátni, sétáltatni Conchitát így a mi segítségünket kérte.
Conchita ennek megfelelően viselte az ismételt váltást: elkényeztetett egyeduralkodó volt, kutyatársa azonban nem volt még soha: furcsa volt neki a sok kutya, a „kommunizmus”, nevezetesen, hogy megszűnt a magántulajdona, és innentől bizony a játék közös, ahogy a hám, a gazdi, az ágyikó is.
Olyan volt, mintha egy új bolygóra érkezett volna, és bizony sokáig álldogált-sirdogált a kapuban, hátha….. de egyik gazdi se fog már visszajönni érte. Új életet kell kezdenie, új családban.
Conchita ízig-vérig pincsi, és azon belül is: főállásban úrinő – míg nem hozzák ki a béketűrésből. Akkor viszont pillanatokon belül átkapcsol pankrátorba – ami minden rendes pincsinél (cukimókus, de ha berágatják, harcikutya) kódolva van.
Szempilla-rebegtetve rendezgeti a bundáját, farkincáját minél tetszetősebbe, megadva a módját, ha valahol leheveredik, nett a végsőkig, rendszeresen tisztálkodik, nyalakszik, mint egy cica. Felsőrendűségét – szintén pincsi módra – arisztokratikus hattyúnyak tartással is hangsúlyozza. Nem áll le – egyenlőre legalábbis – csacskaságokra, mint játék, a többiekkel, mert szemlátomást neki mindig fontos dolga van: rendezgetni magát, befogadóját követni, házat őrizni (igen, azt lelkesen gyakorolja, ha teheti, de abbahagyja, ha nem).
A többiek tevékenységében tehát nem vesz részt, de este azért csak igényli a társaságukat: nem választ magánlakosztályt (választhatna), hanem a legnagyobb rakás közepébe fekszik.
Nem keresi a bajt, de nem is fut el előle: ha például a labrador méretű vak kutya – nem szándékosan – rálép, azonnal hörcsög üzemmódba kapcsol, nem latolgatja az esélyeket. Elégtételt vesz, sérelem sem kell hozzá, elég a véletlen.
Ennek megfelelően csak kutyával viselkedni tudó tíznél idősebb gyerek mellé mehet.
Sétafüggő. Nem rohanás, nem szertelenkedés a cél, de a híreket, ugye tudni kell. A sétáért a lelkét eladná érte, fontosabb számára még a vacsoránál is. Pedig az is fontos. Mert ugye enni is kell. Nem is kicsit, hanem lehetőleg sokat, és minél finomabb dolgokat. Jöhet persze a zöldség, gyümölcs is. A többi után.
Tevékeny, érdeklődő kutya. Szeret a kertben elakciózgatni: neki nem kell nörsz, vagy animátor, órákig elszórakoztatja akár magát., szöszög, vagy napozik, mikor mit tesz lehetővé az idő.
A kényelmet tudja értékelni. Így lehetőleg mindig a legkényelmesebb ágyat választja, vagy befekszik a gazdi mellé, ami nem csak kényelmi, hanem érzelmi szempontból is fontos a számára.
Bár karakán, és megtorol, balhét, harcot nem kezdeményez, a többiekkel nem szájkaratézik. Azt tartalékolja a postásnak, járókelőknek, tehát a kinti világnak
A szabályokat könnyen megérti és elfogadja.
Olyan gazdit szeretne, aki értékeli és igényli a társaságát, mert az embereket nagyon szereti. Számára is szimpatikus kutyatárs nem akadály, de tömegben együtt lenni kutyákkal nem szeret. Nagyon jó lenne, ha kertes házban élhetne, ő igazán kiélvezné annak adottságait, ám úgy, hogy telephelyét tekintve „benti kutya”: akkor, és addig van kint, ameddig ő szeretné. Mivel nem hangoskodó, nem ugatós kislány, akár panelbe is mehet, de úgy, hgoy a gazdája akkor sokat és hosszasan legyen a szabadban vele. Bármilyen korosztályú gazdinak kiváló, ám idős ember mellé csak többgenerációs családba adjuk, mert kétszer is elveszítette már azt, akit szeretet.
Conchitáról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com