Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Moon
Moongazdira talált2017-03-25
bekerült:2017-01-20
honnan:Gyöngyösi gyepmesteri telep - Újhold Egyesület
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2013-01-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Moon 2013 elején született, ivartalanított, szívféreg-negatív, chipezett, valamennyi oltással rendelkező ivartalanított yorkie fiú.
A gyöngyösi gyepmesteri telep – Újhold Egyesülettől került a gondozásunkba.
Előzményeit ők sem tudják, csupán annyit: rendkívül ramaty állapotban, soványan, gondozatlanul került hozzájuk.
Pedig Moonnak valaha jó élete is lehetett. A beilleszkedést követően egyre többet mutatott meg magából: tudott pórázon menni, az alapvezényszavakat ismerte, a kulturált lakáshasználat szabályaival is tisztában volt, és a kutyakozmetika sem jelentett újdonságot számára. Hogy kerülhetett olyan sorsra, amilyenre, rejtély
Az ember számára barát. Folyamatosan igényli a kölcsönös kapcsolatot, azt, hogy ne csak egy légtérben éljenek, hanem valóban együtt. Egyfolytában adja a „jeleket”, hogy játszana, barátkozna, puszilna, sétálna, beszélgetne, de elfogadja a visszautasítást is. Azt azonban, hogy ne legyen közös élete a családjával, a történésekből kizárják: nem. A gyerekeket – hiszen potenciális játszópajtik – különösen szereti.
Imád játszani. A labda a számára a minden: szájjal felveszi és passzolja a gazdinak és várja vissza tőle. Ezt bármeddig csinálná. Nagyon nagy örömforrás számára a séta, illetve ha tanítgatják. A kutyaiskola vagy kutyás sport így neki, de a vele odajáró gazdinak is hatalmas öröm lenne, kapcsolatukat nagyon nagy mértékben erősítené. Nagyon jók az agyi és a fizikai adottságai is ehhez.
A többi kutyával jól elvan. Nagyon nagy falkában él jelenleg, és nem kerül konfliktusokba a többiekkel. Határozott, erős, de nem agresszív egyéniség: neki sem anyáznia, sem tettlegességig fajulnia nem kell ahhoz, hogy a többiek respektálják.
Vannak barátai is a csapatban, de a többiekhez is jóindulatú. Soha még szájkaratéig sem jutott senkivel.
Igényli nagyon a testi érintést, szeretgetést, és most, hogy jól él megint, habzsolja az életet, csupa életöröm tetőtől talpig: bohóckodik, és eltáncolja, hogy nagyon jó Moon-nak lenni.
Egyenlőre falánk, de ez nem csoda, hiszen előtte komolyan éhezhetett. Ha véglegesen biztonságban érzi magát, ez rendeződni fog.
Olyan családot keresünk számára, ahol a kutya valóban családtag, kommunikálnak vele, odafigyelnek rá, értik, sok szeretet kap. Tökéletes lenne számára, ha 6 év fölötti gyerekbarátai lehetnének, és egy kutyatárs sem akadály. Csak olyan család jelentkezzen, amelyik a megfelelő mozgatását biztosítani tudja, ez nála ahhoz, hogy a lakást munkaidő után is egyben találják, alap. Neki ehhez a napi 2 óra nem feltétlenül rohanás, de mozgás mindenképpen alap.
Moon-ról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com