Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Miss Maple
Miss Maplegazdira talált2017-07-17
bekerült:2016-12-08
honnan:gazdától-lemondó nyilatkozattal
faj:kutya
fajta:Csivava
ivar:szuka iv.
született:2011-10-11
szín:csokoládé
szőr típus:rövid
méret:kicsi
2 kg
leírás:
Miss Maple 2011 október 11-én született oltott, chipezett, szívféreg-negatív ivartalanított 2 kg körüli súlyú, különleges, juharszirup-színű bundájú csivava kislány. Neve is a bundája színéből van: maple angolul juhart jelent
Előéletéről annyit tudunk, hogy adták-vették, mint a krumplit, szülte, szép szorgalmasan aktuális „gazdájának” – mikor, kinek - a pénzt, kölykök formájában. Gondolhatná az ember – tévesen – hogy ezért kellőképp megbecsülték. Normálisan így is lenne, de a valós helyzet a normálistól igencsak távol áll: disznóólból, csupasz betonról hozta el őket, a legnagyobb hidegben önkéntesünk. Táljukban a víz vastagon befagyva volt. A szaguk palotájukhoz volt méltó, és bár a hideg ellenére részben lehúzott ablakokkal jöttek egy hétbe tartott, mire az autó elvesztette a bukéját amit az öt picikétől beszerzett.
Hatalmas szerencséjük volt, hogy hozzánk kerültek. Társa, Tigrincs azonnal ment a kés alá, mert gennyes méhgyulladása volt, amiről „gazdája” nem tudott, Miss Maple-nek pedig jobb méhszarvában elhalt magzat, azaz az 5 kutyából ketten napokon belül meghaltak volna, ha az angyaluk nem vezérli őket hozzánk.
Az életmentő műtét után röviddel térdkalácsát is műteni kellett régóta fennálló térdkalácsficam miatt.
A test sokszor gyorsabban gyógyul, mint a lélek. Az öt kutya közül hárman még mindig örökbe adhatatlanok. Részben azért, mert lakást, sétát, a kutyaélet kellemes oldalát még sosem látták, részben, mert az embertől átélt atrocitásoktól még mindig a félelem a legmeghatározóbb érzés, amit éreznek.
Miss Maple egyike a csivi-ötös két nagyjából gazdiéretté vált tagjának. Nem olyan felszabadult még, legalábbis az ember társaságában, mint Tigrincs, de időnként már elfeledkezik magáról, hogy félni kell, tartani a kétlábútól és nagyokat viháncol társaival, akár nála sokkalta nagyobb termetű kutyákkal is. A térdműtét óta sokkal többet mozog, nem mondhatni azonban, hogy hiperaktív volna. A séta egyenlőre inkább csak vegzálás neki, nem élvezet, de meg kell tanulnia, erőltetjük, hogy ne zárja el magát a világtól: ahhoz pedig a kulcs a séta. Hatalmas eredmény, hogy már rá lehet venni, hogy kilépjen a biztonságot jelentő „Bázis” területéről: ez nagyfokú bizalmat jelent befogadója iránt. Az pedig, hogy képes már bizalmat adni, a gyógyulás egyértelmű jele.
Nagy valószínűséggel korábban soha nem élt lakásban. Hozzánk kerülésekor nagy lelkesedéssel rágott mindent, elsősorban a fémből készült tárgyakat. Ennek miértjét nem nehéz elképzelni. Valószínűleg a rácsrágás volt a napi elfoglaltsága. A „rágó korszakán” az egyéb tárgyak (fa, háncs, papír, kábelek) is túl van már. Szobatisztasága 80%-os, és javuló tendenciát mutat.
Más kutyákkal barátságos, szeret összebújni, de előfordul sokszor az is, hogy keres magának „elduguló helyet” ( = olyan szűk kicsi helyet, ahová a többiek vagy az ember nem tud utána menni). Ha játék alakul ki, részt vesz benne, nem egy nyámnyila kislány, odateszi magát, birkózik, bunyózik, de sohasem durva, vagy támadó.
Szeret a kertben tenni-venni, napozni, de csak és kizárólag abban a biztos tudatban, hogy amikor kedve tartja bemehet.
Az ember társaságát annyira egyenlőre nem keresi, de ha közelednek hozzá – különösen jutifalat-hegyeket lóbálva a jó szándék jeleként – elfogadja. Kis idő múlva idegenek társaságában is nagyon szépen oldódik már. Ideális „dolgozó kutya”, mert nagyon nyugodt. Sajnos az ugatásával sem zavarhatja környezetét, mert – szaporító-tempó – hangszálait átvágták, csak valamiféle torkon ragadott hörgést tud produkálni. Hatalmas viszont a testbeszéde és mimikája: ahogy érdeklődő, oldalra hajtott fejjel figyel, vagy éppen lefagy mint a kocsonyába dermedt béka, és tágra nyílt szemekkel pislog, ha megrökönyödik vagy fél.
Jó étvágyú kislány, súlyának kézben tartására figyelmet kell szentelni, mert hajlamos rá, hogy e téren elszabadítsa a poklot.
Törékeny alkata miatt 6 évnél fiatalabb gyerek mellé nem adjuk. egyébként bármilyen korosztályú gazdinak ideális társa – már persze ha az elég időt szentel neki az életéből. Túratárs vagy agility-partner azonban nem lesz soha. Miss Maple-ről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com