Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


George
Georgegazdira talált2016-12-31
bekerült:2016-09-10
honnan:Halásztelek, gazda meghalt
faj:kutya
fajta:Havannai pincs
ivar:kan iv.
született:2006-01-01
szín:fehér
szőr típus:göndör
méret:kicsi
2 kg
leírás:George oltott, chipezett, szívféreg-negatív ivartalanított 2006-os születésű havanese fiú.
2016 októberében került hozzánk, gazdája halála után, a szomszéd emberségének köszönhetően.
A volt gazda kutyatartásból igencsak rossz érdemjegyet kapna, mert három kutyája minősíthetetlen állapotban került tőle ki: a legrosszabbul George járt talán. Nem túlzás, a fotókon látható: csánkig, azaz BOKÁIG érő daganat húzta le heréit: a daganat súlya közel 10 dkg volt a 2 kg se kiskutyához viszonyítva. A szövettani vizsgálat tanúsága szerint bár rosszindulatú volt a daganata, ritkán újul ki, nyomonkövetni kell, de mivel ép széllel metszették ki, áttétet nem képzett, nagyon jó eséllyel túl van rajta. A csúnya íngyulladás, ínysorvadás és jelentős foghiány ehhez képest: pite.
George a párjával, Cukival került hozzánk, úgy, hogy mindketten csúnyán szocializálatlanok voltak, pórázon közlekedni nem tudtak. Cuki már gazdis, George-unk még keresi az igazit.
George egy igazi kis minipasi. Tisztában van aprócska termetével, de nem zavarja. Nem akar sem oroszlánt, sem Napoleont játszani. Természetesen kezeli a dolgokat. A cukiságát is tudja, a kutyákkal hatalmi harcokba nem megy bele, békésen elvan velük, örül a társaságuknak, de nem él eszeveszett társasági életet. A cukiságát – és határozottságát is – az embernél veti be inkább, aki leginkább a szeretett, de George véleménye szerint csak nem igazán jó komornyik szerepét tölti be. George-nak soha nem készül el elég gyorsan az étel. És ezen véleményének mindig hangot ad. Tálalás közben élénken és határozottan sürgeti a „gazdit”., azaz a suta beosztottat. Az életében első tehát: a kaja, bár a vonalain nem látszik meg. Utána jön a kényelem: nagy kedvelője a puha párnáknak. Ez azért sem csoda, mert gerincproblémája van: T12-13-as csigolyája között izületi rés szűkület van (ezt még egyesületünk megműtteti), s ez nyomhatja a gerincvelőt és ideget, azaz fájdalommal jár. Ez a műtéttel megszűnik
Szereti, ha jó illatú, ápolt, az odavezető utat (pl. fésülés) azonban nem feltétlenül. Ha unja, megrovóan panaszkodik, ha nagyon unja odakap a kefének, fésűnek, de sohasem a kéznek. Szeret a kertben szép nyugodtan, tudományosan felderíteni, nem elkapkodva a dolgokat, akár egy kutyalánnyal kéz a kézben is, napozni, kint pihengetni, de csak is addig, amíg ő gondolja, utána jelez, hogy bemenne.
Ha valamit szeretne, figyelemfelkeltő ugatással, vagy a két hátsó lábára állva, mellső lábacskájával a gazdit bökdösve jelzi. Kedves, hízelgő, imád ölben ülni, hízelegni, és – „természetesen” – ágyban aludni. Hamar megszokta, hogy így is lehet.
Tündéri kis manipulátor, aki nagyon sok szeretet tud adni.
Olyan családot szeretnénk neki, ahol tudatában vannak, hogy bár nagyon jó állapotban van most, csak már a leszálló ágban van: nyugalmat, szeretet, törődést és békét szeretne, nem ricsajt, nagy életet hegyi túrákat. Kutyatárs előnyös lenne neki, mert szeret összebújni, de ha nincs, azért nem tragédia, csak akkor a gazdival „falkázhasson”
Érdeklődni George-ról Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com