Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Chui
Chuigazdira talált2016-11-19
bekerült:2016-07-25
honnan:gazdától-lemondó nyilatkozattal
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:szuka iv.
született:2006-06-01
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
2 kg
leírás:Chui becslés alapján 2006 közepén született, ivartalanított, oltott, chipezett, szívféreg-negatív aprócska yorkie hölgy.
Vidéki menhelyről fogadta örökbe egy család, majd adta le hozzánk, külföldre költözés miatt a vasággyal is 2 kg alatt maradó súlyú kislányt.
Igen, bár gazdis kutya volt nem volt túl jó bőrben és fogazata kétségbeejtő állapotú volt. Tételezzük fel a jobbat: könnyen lehet, hogy fogai miatt nem tudott enni, ezért volt csont sovány, szájának rendbe tétele után ugyanis az evés lett életének alfája és omegája. Egyenlőre ez még nem látszik, bár megindult nála a súlygyarapodás.
Chui kedves, kulturált kutya. Sem emberrel, sem állattal szemben nem tolakodó. Kedvesen, bár kicsit félve jelzi, hogy barátkozna, és ha kedvező a fogadtatás örömmel veszi, ha nem, azt is elfogadja. A barátkozás nála nem a dübörgős játék, hanem inkább az odabújás, vagy – ez nagyon egyéni dolog nála -, ha a másik a barátja, Leheletkönnyű Királykisasszony ráül, mint a székre, és úgy bóbiskol. A többiekkel a kapcsolatot ezen túl nem keresi, játékot velük nem kezdeményez, vagy ha játszanak, nem kapcsolódik bele.
Nagyon szeret felfedezni, a kertben kommandózni, párnán, kint napozni.
Általában nem keresi az ember társaságát, ennek oka azonban lehet az is, hogy nem akar bunyózni az erőszakosabbakkal a simiért, vagy nem szokta meg, hogy akár szeretgethetik is. Ha ölbe veszem, élvezi, nem próbál szabadulni.
Nyugodt, csendes kis jószág.
Ha izgatott, akkor sem ugat, inkább abból látszik rajta, hogy körbe-körbe szaladgál.
Kedvenc hobbyja az evés. Szeretne kövér kutya lenni, és mindent meg is tesz érte.
A lakást kulturáltan használja, és nagyon szeret sétálni a gazdikkal.
Csendes, nyugodt családot keresünk neki, ahol a saját ritmusa szerint élhet, nem várják el tőle, hogy bárkit szórakoztasson, labdát visszahozzon, kinyílhat a saját ütemében.
Chuiról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 6476-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
Csevegés vége
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com