Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Vitéz
Vitézgazdira talált2017-05-27
bekerült:2016-07-02
honnan:gazdától
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2006-11-30
szín:acélkék-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
2 kg
leírás:Vitéz 2006. november 30-án született, chipezett, oltott, ivartalanított szívféreg-negatív yorkie fiú.
Anyjával, Nanoval került rendkívül rossz állapotban – gazdától – hozzánk. Gazdája sajnos még rosszabban volt, nem tudta magát ellátni, ez azonban nem magyarázat arra, mitől tört Vitéz állkapcsa több darabba? Ez volt az oka, és a kétségbe ejtő állapotban lévő fogaival, és ínyével, hogy a haláltáborok menekültjeihez hasonlóan volt sovány.
Két hónapig volt rajta külső fixateur, de mivel a törés régi volt, kötőszövetesedett a sérülés, nem teljesen gyógyult össze és alakult ki csont, így egy leheletnyi mozgása az állkapocsrészeknek maradt. Azon túl azonban hogy szárazat, keményet nem ehet e miatt, az evésben ez a visszamaradt hiányosság nem zavarja és az evés már fájdalmat sem okoz. Most sem kövér, de visszatért ereje, ruganyossága, öntudata.
Vitéz a nevét nem véletlenül kapta. Van benne bőven vitézvirtus: nem nézi a másik mekkora: két megmaradt fogával, ha rajta áll, móresre tanítja, de legalábbis megpróbálja. Világnézetén – mármint: hogy ő a főnök – az ivartalanítás sem segített túl sokat. Annyira vicces azonban, mikor kardfogú tigrist játszik, hogy a többi kutya kirohanásait nem veszi komolyan, leginkább lepöckölik, mint a bolhát, és ha nincs közönség, nincs alakítás sem, mert megérti: fölösleges, sőőőőt: ciki, így egy-két tigrisvetődés után abbahagyja. Vér még sosem folyt, egyik oldalról sem.
Van egy ennél komolyabb fegyvere: a hangja. Nem decibelben, hanem – igen, pont a vitézvirtussal gyökeresen ellentétes siránkozásban. Ha valamit szeretne, nünnyögnyüszögjajgat, míg az őt legelszántabban negligáló gazdi is feladja, és teljesít. Mármint Vitéz óhaját. Egyértelmű: valamikor tényező volt, és megszokta, hogy a gazdi pattan neki.
Az előbb elmondottakból talán jelleme nem szimpatikus, de ez nem igaz! Nem lehet nem szeretni, mert csak ránéz az ember – olyan, mintha Sid lépett volna ki a Jégkorszak című filmből - és jókedvre derül. Az meg, hogy harminc közül követeli a jogait? Hát persze! Én is ezt tenném. Különösen, ha kicsi lennék, mint ő.
Hatalmas szíve van ennek a kiskutyának, és rendkívül gyengéd tud lenni! Ő az, aki valahogy mindig a lábam körül fekszik, kint a kertben, vagy a dolgozószobában dolgozom, neki mindegy. Észrevétlen is, mindaddig, míg nem csukom ki/be, vagy nem éhes. Akkor kétségbe esik, és kinyilvánít. Nagyon szeret sétálni, de ebben belátó: ha pórázt lát, extázisba esik, ha nincs kimenetel, önkiszolgál a kertben. Hihetetlenül gyors, már persze, ha kajáról van szó. Ha tányér van a kezedben, lehetetlen bárhonnan kizárni, mert hamarabb ér a célállomásodhoz, mint Te magad, és akárhogy ügyeskedsz, a lábad mellett/alatt/között becikázik oda, ahol ennivalót remél. Ágybakutya, és bárhányan elhelyezkedtek már a gazdi mellett előtte, ő mindig megtalálja a rést és beügyeskedi magát. Sokszor arra ébredek, hogy ül, néz kedvesen, szeretettel, és nyalogat, mert épp akkor jutott eszébe, mennyire szeret.
Vitéznek nem feltétlenül kell kutyatárs. Sőt! Igazán azt szeretné, hogy a gazdi és az ő kapcsolata egy igazán szoros szeretetkapcsolat legyen, ahol ők ketten – vagy gazdiapu+anyu és ő – csak egymás rezdüléseit követik. Egyedül hagyva ugyan nem áriázik, de nálunk soha nincs hosszabb időre magára hagyva, és ha keresi, ha nem a többiek társaságát, azért ott vannak, és biztonságot adnak. Neki a kisgyerekek már valószínűleg a „sok” kategóriába tartoznának, és mivel annyira törékeny, mi sem szeretnénk, hogy kicsi gyerek, szeretetből ugyan, de nyunyorgassa.
Ideális a számára sokat otthon lévő, vagy őt dolgozni vivő, sétálni szerető, a kutyájával valóban együtt, és nem csak egymás mellett élő gazdi lenne.
Érdeklődni róla Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail címen.
videókhttps://youtu.be/y4sSiAxw-W4
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com