Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Csincsi
Csincsigazdira talált2020-11-08
bekerült:2016-10-16
honnan:Mezőtúri Kóborkától átvéve
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2014-03-01
szín:barna
szőr típus:rövid
méret:kicsi
6 kg
leírás:Csincsi 2014 márciusában született gyönyörű, “áramvonalas” apróság: csivava és valami (talán pincser, talán tacskó) keveréke, ivartalanított, szívféreg-negatív (és rendszeresen kezelt), veszettség és kombinált-oltott kislány.
Nem tudjuk, mi történhetett vele előző életében, és általában: Mezőtúron, kutyákkal, mert a harmadik kezelhetetlen rettegőként jött a településről, nem, hogy minimálisan nem bízva, hanem – ne kerteljünk – mérhetetlenül undorodva az embertől.
Egy évig megérinteni sem lehetett, utána hagyta ugyan, de lefagyott tőle, halálra váltan.
Három és fél év kellett, hogy bízzon, újabb hónapok, hogy pórázra tenni hagyja magát, ne rettegjen, hogy most az életére törnek, ellenben sétáljon, és megtanulja élvezni azt.
Mára nyugodt, kiegyensúlyozott kiskutya, aki idegenekkel is barátkozik, nekik bizalmat szavaz.
Csincsi arca hihetetlenül kifejező, rettentő sok árnyalata van. Különösen a gondolkodó, filozofikus Buddhát tudja nagyon sokrétűen alakítani.
Érdekes kis jószág, hihetetlenül fejlett igazságérzettel – főleg, ha a saját igazságáról van szó. Ami jár, az jár, és a jogai nem áthághatók. Ebben igazi csivava. Nem az azonban az intézés módjában. Ellentétben az “igazi” csivavákkal, ő nem vendettázza le a dolgot, inkább vokálisan rendezi le, hihetetlen méltatlankodó tirádákkal, áriákkal, rosszalló, drámai pofavágásokkal, nagy ritkán kilátásba helyezve, hogy hajlandó ennél tovább menni is.
Egyébként nagyon nyugodt. Szinte észre sem venni, hogy van, intézi a dolgait, elfoglalja magát, rászólni lényegében soha nem kell.
Nem ugatós. Ugatni csak a fenti esetekben szokott, azaz ha valaki ellopta a játékát, ráfeküdt a párnájára, vagy meglökte, játék közben míg ő épp aludt vagy rálépett.
Mozgásigénye közepes. Szeret sétálni, tempósan gyalogolni is, de ha egy-egy séta rövidebb, nem dráma.
A kutyákkal a kapcsolata semleges. Nem kötődik különösen egyikükhöz sem, de azért a csapatban van, nem különül el. Van néhány társa, akit nem annyira szeret, de ez is csak abból látszik, hogy ha épp ilyen kutya sora van, hogy a kertbe kimenjen, én név szerint szólítom, jól megugatja.
Nem hiányzik neki a kutyatársaság. A négy év alatt velük játszani – egyáltalán: játszani még nem láttam. Ha fontos lenne neki, már megtanulhatta volna. Lehet, ez már végleg kimarad az életéből, vagy talán egyszer, másutt. Ez a jelen írás célja is, hogy másutt, egy teljesebb életet éljen, több élményben, kalandban legyen része.
Ha megismernéd Csincsit: olyan gazdi jelentkezését várjuk, aki nem túra, csak sétátatársat keres. Nem K9-est vár és azonnal egrecírozni kezdi a kutyámat, hogy engem lenyűgözzön. Nem fog, legfeljebb az ajtóhoz kísérem. Ehhez ugyanis rá kell szánni az időt, ahogy én is tettem, csak már sokkal kevesebbet. Olyan gazdit, aki egyszerre tudja adni a nyugalmat és a számára fogyasztható szintű mozgalmasságot. Cserébe egy nagyon kedves, ragaszkodó társat kap, akinek elég ő, nem vágyik kutyatársra (bár ha van, nem bántja, csak nem lesz a gardedámja, testőre, animátora.
Ha megismernéd Csincsit: Katát hívd a 06 70 223 64 76 v. 06 70 619 06 96-os számon vagy e-mailben keresd, a kasznakata@gmail.com-on
videókhttps://www.youtube.com/watch?v=xZXlefcKoPU
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com