Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Bentley
Bentleygazdira talált2017-01-12
bekerült:2015-12-27
honnan:Szigetszentmiklós
faj:kutya
fajta:Yorkshire terrier
ivar:kan iv.
született:2004-10-30
szín:fekete-cser
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
4 kg
leírás:Bentley kb. 3 kg súlyú ivartalanított, a hozzá mellékelt, egy oltást tartalmazó oltási könyv tanúsága szerint 2004. második felében született kisfiú. Sintértelepre adta le egy szaporító, majd onnan fogadta örökbe az őt aztán leadó család. Egy biztos: Bentley nem fiatal, de 10 évnél fiatalabbnak gondoljuk szeme állapota alapján a szemész szakorvos véleményére, és fizikai kondíciójára figyelemmel.
Bentley hatalmas figura! A világa rendezett: a dolgoknak megvan a maguk szigorúan definiált helyük az agyában felállított rendszerben.
Imádja az embereket – a gyerekeket különösen. Akárki belép az ajtón, Bentley rögtön szereti – már persze, ha a gazdi otthon van, és leadja a jelzéseket, hogy az illető rendes ember/gyerek. Akkor Bentley a látogató ölébe mászik, vigyélhazaaaa! pillantásokat mereszt rá, rátekeredik, mint a kígyó, és udvarol. Ezzel párhuzamosan – de nem ellentétesen – hatalmas házőrző. Rendet tart a körletében. Azonnal jelez, és kilő, mint a rakéta, ha valaki az ajtó körül motoz, elmegy a kerítés előtt, a gerle hazaér és landol a fűvön (az csak ne jöjjön ide! vagyunk elegen – mondja), cseng a telefon, és elhangzik (mert befogadója megfeledkezik magáról) a „jövök” varázsszó. Amikor, ugye, ordítani kell, mert valami történés lesz. Sokkal több mindent megért „emberül”, mint az átlag kutya. Ő is azon a véleményen van: asszonynak a konyhában a helye, különösen este fél7-kor. Ilyenkor kakukkol, mint a kakukkos óra, hogy neki, ugye, jogai vannak. Kevésbé értelmes hölgyeket (mint személyem), egyenesen kiterel a konyhába, hogy, izé… dolog van. A leírtakból is egyértelmű talán, hogy az evés központi szerepet játszik nála. Tud ő naponta háromszor is, mégsem látszik rajta, hiszen egész nap edz, rohangál. Szeret a kertben lenni, ott tenni-venni, ám csak addig, amíg tudja, első vakkantásra beengedik, nincs kint felejtve. A többi kutyával jól kijön, és még jobban fog, ha kiürül az ivartalanításnak köszönhetően a tesztoszteron, ugyanis időnként még – szóban – játssza a „naccsávót”. Azonnal abbahagyja azonban, ha a másik kutya ezt nem veszi komolyan, vagy épp vissza-naccsávózik. A tevékenységeikben részt vesz, együtt bandázik a többiekkel. Hihetetlenül fürge! Különösen, ha valami csurran-cseppenhet a kutyának (zörög a hűtőszekrény, nyílik a spejz-ajtó). Habitusából kiindulva cicának nem valószínű, hogy életbiztosítás lenne, de ha cica mellé komolyan szóba jön, ennek utána tudunk járni egészen pontosan. Szófogadó, jól nevelt, együttműködő. Nemcsak a „nézd csak mit adok én neked”, hanem a „NEMSZABAD!!!!!” közlésre is azonnal megfelelően reagál.
Ideális társa lehet olyan embernek, aki már nem szeretne egy kutyus benevelésével kísérletezni, hanem egy együttműködő, egyértelmű viselkedésű, kész kutyát szeretne kapni. Olyan gazdi lenne az ideális számára, aki szeret barangolni, kirándulni, imádja a nagy sétákat, mert ebben Bentley társ. Olyat, aki bensőséges viszonyban, igazi szeretetben él a kutyájával, életük – legyen az tévézés, mandarin-eszegetés, vagy számítógépezés – közös, nem csak egymás melletti. Bentleyben nagyon jó, a gazdival kommunikáló társat kap. Kutyabarát lehet, de nem feltétlenül szükséges a számára, vele foglalkozó, 6 év fölötti gyereknek azonban nagyon örülne
Bentley-t rendbe tettük, kozmetikázva, szájtoilett után, oltva, chipezve, ivartalanítva várja az igazit!
Bentleyről érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com-on
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com